ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΠΑΡΚΩΝ

  • Δημοσιεύτηκε: 2022 / τεύχος 01 / σελ.105

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ, ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ & ΕΠΙΛΟΓΗ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΥΛΙΚΟ, ΤΗΝ ΥΦΗ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟΥ ΦΩΤΙΖΟΜΕΝΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ.
Κάθε μελέτη φωτισμού οφείλει να εξετάζει τους βασικούς παράγοντες σχεδιασμού και να προσδιορίζει τα δεδομένα που απαιτούνται σε κάθε περίπτωση. Η ολιστική αντιμετώπιση των παραμέτρων κατά το σχεδιασμό προσδίδει συνοχή σε ένα πάρκο, το οποίο όμως αποτελεί ταυτόχρονα και πρόκληση λόγω των διαφορετικών λειτουργιών, περιοχών, χρήσεων και εξοπλισμού που μπορεί να ενσωματώνει. Ο φωτισμός ενός πάρκου απαιτεί τη σύνθεση τεχνικών φωτισμού για διαφορετικές καταστάσεις. Αλλιώς θα φωτισθεί ένα δέντρο, αλλιώς μία διαδρομή και αλλιώς μία κατασκευή, όπως για παράδειγμα μια πέργκολα. Κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και οι επιλογές μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το υλικό, την υφή ή το χρώμα του κάθε στοιχείου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ

Σύντομη επισκόπηση των ευρωπαϊκών προτύπων ΕΝ12464-1:2011 και EN15193:2007 με στόχο τη διεύρυνση των παραμέτρων σχεδιασμού του φωτισμού στη διαμόρφωση του εσωτερικού περιβάλλοντος και στην ενεργειακή κατανάλωση.
ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΙ ΥΠΟΣΤΑΘΜΟΙ ΜΕΣΗΣ ΤΑΣΗΣ

ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΙ ΥΠΟΣΤΑΘΜΟΙ ΜΕΣΗΣ ΤΑΣΗΣ

Οι ηλεκτρικοί υποσταθμοί μέσης τάσης 6,6-15-20 ή 22 kV προς 220/380 V ξεπερνούν τους 130.000 σ΄όλη την Ελλάδα. Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν κατασκευαστεί από τη ΔΕΗ. Πολλοί όμως κατασκευάζονται…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.