ΚΤΙΡΙΟ ΣΧΕΔΟΝ ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ-ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ & ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ

  • Δημοσιεύτηκε: 2019 / τεύχος 01 / σελίδα 83

Το κτίριο με σχεδόν μηδενική κατανάλωση ενέργειας αποτελεί ένα από τα κύρια και σημαντικά εργαλεία, που θεσμοθετήθηκε σε επίπεδο κεντρικής ενεργειακής πολιτικής το 2010 με την ευρωπαϊκή οδηγία 31. Σήμερα η νέα οδηγία 2018/844 εισάγει νέα χαρακτηριστικά και απαιτήσεις, οι οποίες αναμένεται να ισχύσουν το αργότερο από την άνοιξη του 2020. Στο άρθρο παρουσιάζονται οι απαιτήσεις και τα χαρακτηριστικά του κτιρίου όπως έχουν θεσμοθετηθεί μέχρι σήμερα στις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑΣ. ΤΥΠΟΙ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ, ΥΠΕΔΑΦΟΣ

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑΣ. ΤΥΠΟΙ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ, ΥΠΕΔΑΦΟΣ

Το περιβαλλοντικό όφελος από τη χρήση γεωθερμικών αντλιών θερμότητας προκύπτει από την εξοικονόμηση ενέργειας και κατ’ επέκταση από τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Ποιες είναι όμως οι προϋποθέσεις…
ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΤΙΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΤΙΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η βιοκλιματική αρχιτεκτονική αφορά στο σχεδιασμό κτιρίων και χώρων (εσωτερικών και εξωτερικών) με βάση το τοπικό κλίμα, με σκοπό την εξασφάλιση συνθηκών θερμικής και οπτικής άνεσης, αξιοποιώντας την ηλιακή ενέργεια…
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΒΡΟΧΙΝΟΥ ΝΕΡΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΒΡΟΧΙΝΟΥ ΝΕΡΟΥ

Η συλλογή και η χρησιμοποίηση του βρόχινου νερού, προκειμένου να περιοριστεί η χρήση του νερού της ύδρευσης, συνιστάται ιδιαίτερα για περιοχές με ξηρό κλίμα και χαμηλό ετήσιο ύψος βροχόπτωσης. Η…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.