ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ - ΝΕΕΣ ΤΑΣΕΙΣ
- Δημοσιεύτηκε: 2014 / τεύχος 06 / σελίδα 35
Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, με την ταχύτητα και την πληθώρα δραστηριοτήτων που την διέπει, τείνει να ελαχιστοποιήσει το χρόνο παραμονής στην οικία. Άμεση συνέπεια είναι η αύξηση της δημιουργίας νέων χώρων δημόσιου χαρακτήρα που φιλοξενούν το άτομο κατά τη διάρκεια της ημέρας με στόχο να ικανοποιήσουν τις ανάγκες του. Ο σύγχρονος σχεδιασμός ενός κοινόχρηστου χώρου αποσκοπεί στη δημιουργία μιας εμπειρίας που θα κάνει ξεχωριστή και θα παρατείνει την παραμονή του χρήστη.
Η εστίαση αποτελεί ένα τομέα που εξυπηρετεί πρωτίστως την ανάγκη της σίτισης του ατόμου, προσφέροντας συγχρόνως ένα τόπο κοινωνικοποίησης και συναναστροφής. Η τάση της εποχής για ανάδειξη της γαστρονομικής τέχνης έχει δημιουργήσει αυξημένη ζήτηση για χώρους με ιδιαίτερη ταυτότητα, που πλαισιώνουν οπτικά τις γαστρονομικές προτάσεις. Ακολουθώντας τη φιλοσοφία που υποστηρίζει ότι ένα έδεσμα οφείλει να ικανοποιεί τη γεύση, την όσφρηση, την αφή και την όραση, ο σύγχρονος σχεδιασμός εστιατορίων εστιάζει την παροχή του στη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης εμπειρίας που θα ικανοποιήσει όλες τις αισθήσεις.
Download attachments:
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΓΙΑ ΑΕΙΦΟΡΙΑ
Όσο βιώσιμο και αν είναι ένα κτιριακό έργο κατά το σχεδιασμό και την κατασκευή του, η ποιότητά του θα διατηρηθεί μέσα από την υπεύθυνη διαχείριση και την αποτελεσματική συντήρηση.
ΤΟ ΝΕΡΟ, ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΔΡΟΣΙΣΜΟΥ, ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ & ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ
Το νερό αποτελεί ένα ισχυρό εργαλείο του βιοκλιματικού σχεδιασμού, καθώς μπορεί να συντελέσει στη βελτίωση της θερμικής άνεσης και στη ρύθμιση του μικροκλίματος. Αν και χρησιμοποιείται σε πολλές εφαρμογές δροσισμού,…
ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΕΡΓΑ
Μια γιγαντιαία όσο και ηρωική προσπάθεια ολοκληρώθηκε με την κατασκευή και τη λειτουργία των κύριων ολυμπιακών εγκαταστάσεων στο Λεκανοπέδιο της Αττικής. Κατά κοινή ομολογία τόσο η επιτυχής κατασκευή όσο και…