Το έργο αφορά στον εσωτερικό σχεδιασμό ενός διαμερίσματος στην περιοχή της Θέρμης στη Θεσσαλονίκη. Η κατοικία έχει συνολικό εμβαδό 200 τ.μ. και εκτείνεται σε δύο επίπεδα.
Απαραίτητη προϋπόθεση ήταν η ενοποίηση των χώρων της κατοικίας τόσο στο χώρο διημέρευσης όσο και στα υπνοδωμάτια. Στο σχεδιασμό χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία βιομηχανικού design, όπως τσιμεντοκονίαμα, τούβλο και μέταλλο, σε συνδυασμό με ξύλο σε φυσικές αποχρώσεις.

Η κεντρική είσοδος οδηγεί άμεσα στους χώρους κυρίας χρήσης της κατοικίας, στην κουζίνα και στο καθιστικό, δημιουργώντας μια ομαλή αλληλουχία ανοικτών χώρων με ενιαία λειτουργία. Ο σχεδιασμός και η επιλογή των υλικών δημιουργούν μια αίσθηση φιλόξενου και οικείου περιβάλλοντος, σε συνδυασμό με την αφαιρετική προσέγγιση και τις καθαρές γεωμετρίες.
Ο ενοποιημένος χώρος της κουζίνας και του καθιστικού οριοθετείται με τη διαφοροποίηση του δαπέδου, καθώς το πατητό τσιμεντοκονίαμα στην κουζίνα και στο κλιμακοστάσιο διαδέχεται η δρυς, φυσικής απόχρωσης με ιδιαίτερο μοτίβο, σε διάταξη γαλλικού ψαροκόκαλου. Επίσης, το καθιστικό απομονώνεται και διαχωρίζεται μερικώς, με κατακόρυφα πηχάκια από φυσική δρυ. Με αντίστοιχα πηχάκια επενδύεται και η οροφή της κουζίνας, η οποία ακολούθησε σχεδιαστικά βιομηχανικό ύφος.
Μέσω της λιτής του γεωμετρίας, το τζάκι αποτελεί μέρος μιας επιβλητικής σύνθεσης από πατητό τσιμεντοκονίαμα. Η κατασκευή ενσωματώνει την τηλεόραση, ενώ παράλληλα διαθέτει μεγάλο αποθηκευτικό χώρο. Στην απέναντι πλευρά του καθιστικού δημιουργείται μια βιβλιοθήκη με ξύλινα ράφια και κρυφό φωτισμό, η οποία κλείνει με ψηλά κατακόρυφα συρόμενα μεταλλικά πετάσματα, που εκτείνονται από το δάπεδο έως την οροφή.
Στο επόμενο επίπεδο βρίσκονται το κύριο υπνοδωμάτιο, το οποίο συνδέεται με τους χώρους της γκαρνταρόμπας και του λουτρού, καθώς και το παιδικό υπνοδωμάτιο με το δικό του εσωτερικό μπάνιο.
Στο χώρο του κυρίως υπνοδωματίου η γκαρνταρόμπα ενσωματώνεται οπτικά και παράλληλα διαχωρίζεται μέσω μίας ειδικής κατασκευής από μεταλλικά στοιχεία και γυαλί σε ανάλογο γεωμετρικό μοτίβο με αυτό της βιβλιοθήκης του σαλονιού. Μ’ αυτόν τον τρόπο, επιτυγχάνεται η οπτική επαφή από το υπνοδωμάτιο, ο φυσικός φωτισμός της γκαρνταρόμπας, ενώ προσδίδεται διαφάνεια, καθιστώντας το χώρο πιο ευχάριστο.
Το κύριο υπνοδωμάτιο ακολουθεί το ύφος της υπόλοιπης κατοικίας, καθώς διαθέτει έπιπλο από δρυ φυσικής απόχρωσης, συνδυασμένο με επένδυση πατητού τσιμεντοκονιάματος στους νιπτήρες. Επιπλέον, την οροφή του μπάνιου διατρέχουν ξύλινα δοκάρια, δίνοντας αίσθηση βάθους και ζεστασιάς. O φυσικός φωτισμός και ο αερισμός του μπάνιου πραγματοποιείται μέσω ενός φεγγίτη στην οροφή.

Στη Νεάπολη Μυτιλήνης, σ’ ένα ελαιόκτημα 10,5 στρεμμάτων, κατασκευάστηκε ένα συγκρότημα τριών κατοικιών, όμοιων στο κέλυφος, των οποίων η διάταξη δημιουργεί μια ανοιχτή "αγκαλιά" στο χώρο της πισίνας. Οι γειτνιάζοντες όγκοι προσαρμόζονται απόλυτα στις φυσικές καμπύλες του οικοπέδου, σε χαμηλότερη στάθμη απ’ αυτήν της εισόδου και σε ελαφρώς διαφορετική μεταξύ τους, έτσι ώστε να μην προβάλλονται με "θράσος" στον δρόμο. Η πρόσβαση στο οικόπεδο γίνεται από δημοτική οδό με προσπελάσεις από ανατολικά και νότια.
Στα δυο πρώτα κτίρια αναπτύσσονται από δυο διαμερίσματα, ενώ το τρίτο αποτελεί ενιαία κατοικία - σουίτα. Η κατευθυντήρια αρχή σχεδιασμού ήταν η ένταξη των κτιρίων στο φυσικό τοπίο και ο μετασχηματισμός των μορφολογικών στοιχείων της αγροτικής αρχιτεκτονικής του νησιού, έτσι ώστε να δημιουργείται μια σύγχρονη αρχιτεκτονική γλώσσα προσαρμοσμένη στις λειτουργικές ανάγκες της μονάδας.
Το συγκρότημα "ακουμπά" μαλακά στο τοπίο, ενώ προσφέρει απόλυτη ιδιωτικότητα στους ενοίκους των κατοικιών, με ταυτόχρονη δυνατότητα πρόσβασης στους κοινόχρηστους χώρους και στην πισίνα.
Ο επισκέπτης, με την είσοδό του στο οικόπεδο μετά από τον οργανωμένο χώρο στάθμευσης, ακολουθεί τους ειδικά διαμορφωμένους διαδρόμους πεζών μέσα από ελαιόδεντρα και χαμηλή φύτευση και καταλήγει με σκαλιά σε κάποιο από τα διαμερίσματα που βρίσκονται χαμηλά. Η μορφολογία των κτιρίων αφενός "συνομιλεί" με τον κατάφυτο ελαιώνα και το φυσικό περιβάλλον με τις φόρμες τους και τη χρήση υλικών φιλικών προς αυτά και αφετέρου περιέχει στοιχεία νέας, μινιμαλιστικής αισθητικής. Εξωτερικά, τα κτίρια διαμορφώνονται εξ ολοκλήρου πέτρινα από ντόπια γκρίζα νταμαρόπετρα, με δώματα και τμήματα στεγών με γκρίζα κεραμίδια. Γκρι - λαδί κουφώματα αλουμινίου, επάνω σε πέτρινες ποδιές, ξύλινες πέργκολες επάνω σε σοβατισμένους στύλους στις βεράντες τα συμπληρώνουν. Τα δάπεδα των βεραντών επιστρώθηκαν με ντόπιες πέτρινες πλάκες ή τσιμεντοκονίαμα. Εσωτερικά, επιλέχθηκε μια σύγχρονη μορφολογικά οργάνωση των χώρων με φυσικά υλικά: ξύλο στα δάπεδα, εμφανή ξύλινα δοκάρια της κεραμοσκεπής, και ορθομαρμαρώσεις στα λουτρά.
Γενικώς, οι κατοικίες αποπνέουν μια διακριτική πολυτέλεια, προσαρμοσμένη στο περιβάλλον. Όσον αφορά στις επεμβάσεις στον περιβάλλοντα χώρο, αυτές έγιναν με ιδιαίτερη σεμνότητα ώστε να μην προσβληθεί ο ελαιώνας. Οι διάδρομοι προσπέλασης και τα σκαλιά διαστρώθηκαν με χυτό γαρμπιλόδεμα, οι χαμηλοί τοίχοι διαμόρφωσης είναι χτισμένοι με την ίδια πέτρα, ο περιβάλλοντας χώρος της πισίνας επιστρώθηκε με ξύλινο deck, ενώ τα επιχείλιά της με ντόπια πέτρα επίσης. Η νέα φύτευση που έγινε συμβάλλει κυρίως στην οργάνωση της ιδιωτικότητας των κατοικιών, έτσι ώστε η εικόνα του "ανέγγιχτου" και άγριου τοπίου να επικρατεί παντού.

Το Art & Design Museum, το οποίο βρίσκεται στην καρδιά του Shapu Art Town, στην περιοχή Shenzhen Bao'an, σχεδιάστηκε ως πολιτιστικός κόμβος και ένα τοπόσημο για μια νέα γειτονιά, η οποία δημιουργήθηκε σε ένα υποανάπτυκτο κομμάτι γης. Το μουσείο ολοκληρώνει την Art Town —ένα σύνολο χώρων πολιτισμού, που στεγάζουν στούντιο, γκαλερί, σχολές τέχνης και εκθεσιακούς χώρους.
Για να δημιουργήσει έναν πυρήνα και να οργανώσει την προηγουμένως "ασύνδετη" περιοχή, ο σχεδιασμός εισάγει ένα δίκτυο δημόσιων χώρων συγκέντρωσης και διαδρομών. Ανυψώνοντας τους εκθεσιακούς χώρους σε έναν αιωρούμενο όγκο, δημιουργείται μια πλατεία που εκτείνεται σε όλο το μήκος του οικοπέδου, με βυθισμένες αυλές, οι οποίες συνδέονται με το υπόγειο του μουσείου.
Ο σχεδιασμός του κτιρίου δημιουργεί μια δυναμική παρουσία δίνοντας παράλληλα την αίσθηση του διαπερατού. Η πρόσοψη αρθρώνεται με μια σειρά αναδιπλώσεων, σαν ένα ξεφλούδισμα του κτιρίου όσο πλησιάζει στο έδαφος, που αποκαλύπτει την πλατεία και επιτρέπει ματιές στα εσωτερικά εκθέματα τέχνης. Επίσης στη γωνία του κτιρίου οι πτυχές της πρόσοψης ανοίγουν και δημιουργούν μια είσοδο που οδηγεί τους επισκέπτες, μέσω της μεγάλης σκάλας, προς τους εκθεσιακούς χώρους.
Στο εσωτερικό, το μουσείο χωρίζεται σε δύο πτέρυγες —η μία παρουσιάζει κινεζική τέχνη και η άλλη εκθέσεις σύγχρονου design—, οι οποίες οργανώνονται γύρω από το κεντρικό κλιμακοστάσιο. Ανεβαίνοντας, η αναδιπλούμενη πρόσοψη επιτρέπει τη θέα προς την περιοχή, ενισχύοντας τη σύνδεση του μουσείου μαζί της.

Η μελέτη αφορά στην ανακαίνιση υφιστάμενης κατοικίας και στη μετατροπή της σε τουριστικό κατάλυμα. Πρόκειται για ισόγεια μονοκατοικία 70 m2 με αυλή, στην περιοχή του Άνω Πλατανιά, Χανίων.
Το ακίνητο της μελέτης προήλθε από τη διαίρεση υφιστάμενης κατοικίας σε δύο επί μέρους ιδιοκτησίες. Περιλάμβανε τέσσερα βασικά δωμάτια (κουζίνα, λουτρό, τραπεζαρία και καθιστικό) και παρουσίαζε μια μικρή διαφοροποίηση στις στάθμες των δαπέδων μεταξύ της ζώνης της κουζίνας - λουτρού και της τραπεζαρίας - καθιστικού. Η επέμβαση στο κέλυφος του κτιρίου περιορίστηκε σε μικρές τροποποιήσεις στα ανοίγματα με μετατόπιση της κύριας εισόδου. Η νότια όψη του κτιρίου, η οποία αποτελούνταν από ένα συνεχές, περιμετρικό, πρόχειρα τοποθετημένο υαλοστάσιο, ανακατασκευάστηκε πλήρως, διαμορφώνοντας ένα πιο συμπαγές μέτωπο προς το δρόμο με επί μέρους ανοίγματα, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες αερισμού και ηλιασμού, παρέχοντας παράλληλα ιδιωτικότητα στους επισκέπτες του καταλύματος.

Πραγματοποιήθηκαν σημαντικές αλλαγές στην εσωτερική διαρρύθμιση προκειμένου να καλυφθούν οι νέες ανάγκες. Γι’ αυτό το λόγο διαμορφώθηκαν δύο ανεξάρτητα υπνοδωμάτια (ένα κύριο και ένα δευτερεύον), ένας ενιαίος χώρος καθιστικού με κουζίνα, ο χώρος του λουτρού, καθώς και ο απαραίτητος αποθηκευτικός χώρος για τον εξοπλισμό του καταλύματος. Το κύριο υπνοδωμάτιο, το λουτρό και η αποθήκη τοποθετούνται σε ένα επίπεδο ελαφρώς υπερυψωμένο από τους υπόλοιπους κοινόχρηστους χώρους (κουζίνα, καθιστικό) και ενώνονται με αυτούς μέσω ενός διευρυμένου πλατύσκαλου. Το νότιο δωμάτιο του σπιτιού με το περιμετρικό υαλοστάσιο που λειτουργούσε ως ένα είδος καθιστικού μετατράπηκε σε ένα χώρο που μπορεί να λειτουργήσει με δύο τρόπους. Χαρακτηριστικό αυτού του χώρου είναι το ελαφρώς υπερυψωμένο επίπεδο με στρώμα και μαξιλάρια, το οποίο μπορεί να λειτουργήσει είτε ως κρεβάτι φιλοξενώντας έναν ή δύο επισκέπτες επιπλέον, είτε ως ένας χώρος χαλάρωσης και απομόνωσης από τα υπόλοιπα δωμάτια, όταν το κατάλυμα φιλοξενεί μέχρι δύο επισκέπτες.
Όσον αφορά στον εξωτερικό χώρο, διατηρήθηκαν δύο βασικά χαρακτηριστικά του, τα οποία είναι η διαμόρφωση της αυλής σε δύο επίπεδα και η ύπαρξη της κληματαριάς που προσφέρει σκίαση κατά τους θερινούς μήνες. Στο πάνω επίπεδο της αυλής προστέθηκε μία μικρή πισίνα, ενώ το χαμηλότερο επίπεδο λειτουργεί ως εξωτερικό καθιστικό - τραπεζαρία. Η νέα περίφραξη με τη χρήση συμπαγών τούβλων δημιουργεί ένα φίλτρο ιδιωτικότητας, επιτρέποντας όμως στο φυσικό φως να διεισδύσει.
Βασικός άξονας στη μελέτη της μονοκατοικίας υπήρξε η ανάδειξη στοιχείων της παραδοσιακής κρητικής αρχιτεκτονικής. Για το λόγο αυτό στη γενικότερη διαμόρφωση των χώρων καθώς και στα επί μέρους έπιπλα και κατασκευές υιοθετούνται λιτές γραμμές και φυσικά υλικά, γήινοι και φωτεινοί χρωματισμοί, καθώς και υφάσματα με μοτίβα που παραπέμπουν στην κρητική παράδοση.

Η γαμασιγμα κατασκευαστική είναι τεχνική κατασκευαστική εταιρεία που ιδρύθηκε από τον αρχιτέκτονα μηχανικό Σμπώκο Γεώργιο, τον πολιτικό μηχανικό Γωνιανάκη Γεώργιο και την αρχιτέκτονα μηχανικό Σακελλαρίου Αρετή. Έχει κύρια δραστηριότητα την κατασκευή νέων Ξενοδοχείων, την ανακατασκευή και αναβάθμιση παλαιών Ξενοδοχείων, την αποκατάσταση παραδοσιακών κτισμάτων, την κατασκευή ιδιωτικών κατοικιών, εμπορικών κέντρων, βιομηχανικών κτιρίων και την εν γένει κατασκευή σε όλη την Κρήτη.

Υλοποιώντας μεγάλα κατασκευαστικά έργα, έχει καταξιωθεί ως μία από τις ισχυρότερες της περιοχής.
Διακρίνεται για την αρτιότητα κατά τη διαδικασία παραγωγής και με ανταγωνιστικό πλεονέκτημα την πολυετή εμπειρία της, εφαρμόζει δημιουργικές τεχνικές που ανοίγουν νέες προοπτικές στον οικοδομικό – κατασκευαστικό κλάδο.
Με πολύχρονη και πολύπλευρη τεχνογνωσία στον κατασκευαστικό τομέα, ανταποκρίνεται με επιτυχία στις απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς βασιζόμενη στα ικανά και εξειδικευμένα στελέχη της καθώς και στον ιδιόκτητο υπερσύγχρονο εξοπλισμό της.

Με ταχύτητα και άριστη ποιότητα εργασιών, υλοποιεί τα έργα που αναλαμβάνει, αφού πρώτα ένα επιτελείο έμπειρων και ικανών στελεχών καταθέτουν προτάσεις ακόμα και για τις πιο σύνθετες τεχνικές περιπτώσεις, δίνοντας λύσεις σε οποιοδήποτε πρόβλημα. Η εταιρεία με τις προσφερόμενες υπηρεσίες και τις μεγάλες κατασκευαστικές δυνατότητες που έχει, διατηρεί την ισχύ της σε υψηλό επίπεδο, επεκτείνοντας παράλληλα τις δραστηριότητές της σε νέους τομείς.

logo εταιριας

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

Website: https://gamasigma.com/
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τηλέφωνο: 2810346241
Διεύθυνση: Κατεχάκη 17, Ηράκλειο Κρήτης, 71307

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Ανακαίνιση του ξενοδοχείου BLUE SEA site     Albatros Hotel site     GRAN MELIA RESORTS SPA LUXURY VILLAS DAIOS COVE site

Ένα παλιό σχολείο μετατράπηκε σε συγκρότημα κατοικιών, μέσα από αρχιτεκτονικούς χειρισμούς που καθιστούν την όψη του ευμετάβλητη και την αναγάγουν σε ένα τοπόσημο της περιοχής, λόγω του ιδιαίτερου χαρακτήρα της. Τα διάτρητα μοτίβα των μεταλλικών πετασμάτων επιτρέπουν στο φως να μπαίνει στο εσωτερικό, προκαλώντας ένα ενδιαφέρον παιχνίδι φωτοσκιάσεων. Παράλληλα, τα κινούμενα μέρη της πρόσοψης μεταμορφώνουν τη συνολική όψη του κτιρίου, δίνοντας την αίσθηση της κίνησης. The Duke Boutique Suites στην Αθήνα. Φωτογραφίες: Μαρία Ειρήνη Μοσχονά και Κλεονίκη Παναγιωτοπούλου.

Η όψη στο βιομηχανικό κτίριο "Jakob Factory" στο Βιετνάμ, με εμβαδό 30.000 τ.μ., διαμορφώνεται μέσω μιας καινοτόμου κατασκευής, με χαρακτηριστικά βιώσιμου σχεδιασμού.

Συνθετικά, η όψη αποκτά ένα χαρακτήρα φιλικό προς το περιβάλλον. Οργανώνεται με φύτευση, η οποία μοιάζει να αναρτάται επάνω σε οριζόντιες πλάκες, που συγκρατώνται από χαλύβδινα σχοινιά, διασφαλίζοντας παράλληλα και πιο ευχάριστους εσωτερικούς χώρους για τους εργαζόμενους.

Οι όψεις καλύπτουν περιμετρικά το κτιριακό συγκρότημα ως μια εξωτερική επιδερμίδα, προστατεύοντάς το από τον ήλιο και τη βροχή. Ταυτόχρονα, ο χειρισμός της "πράσινης" όψης προσφέρει φυσικό αερισμό και συμβάλλει στη ρύθμιση της θερμοκρασίας στο εσωτερικό του κτιρίου, φιλτράροντας τον αέρα. Φωτογραφίες: Hiroyuki Oki.

Η είσοδος των δύο επαγγελματικών χώρων -ένα δικηγορικό γραφείο και ένα εργαστήριο καλλιτέχνη- διακρίνονται από τα διαφορετικά υλικά και χρώματα διαμόρφωσής τους. Ο χειρισμός της όψης διερευνά την έννοια της ιδιωτικότητας, με εργαλείο τη διαφάνεια και τη σχέση με το δρόμο. Η είσοδος για το εργαστήριο διαμορφώνεται ως μια ειδική μεταλλική κατασκευή εμφανούς χάλυβα, ενώ η είσοδος στο γραφείο οργανώνεται μέσα από γραμμικά στοιχεία ξύλου. Δικηγορικό γραφείο & εργαστήριο καλλιτέχνη στο Παγκράτι. Φωτογραφίες: Γιώργης Γερόλυμπος.

Το ετήσιο φεστιβάλ αρχιτεκτονικής θα διεξαχθεί διαδικτυακά από τις 25 Σεπτεμβρίου έως τις 31 Οκτωβρίου. Το "Singapore Archifest 2020" διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Αρχιτεκτόνων της Σιγκαπούρης, με την ιδιαίτερα επίκαιρη θεματική "Architecture Saving OUR World".

Ένα από τα κυριότερα highlights του φεστιβάλ θα είναι το virtual pavilion, μια συνεργασία των αρχιτεκτονικών ομάδων ADDP και OWIU Design, στο οποίο οι συμμετέχοντες θα έχουν πρόσβαση μέσω μιας διαδραστικής περιήγησης. Η ιδέα του pavilion επιδιώκει να δημιουργήσει προβληματισμούς σχετικά με την ανθρώπινη ανάγκη για επικοινωνία και σύνδεση, σε αντίθεση με την τρέχουσα πραγματικότητα της κοινωνικής απόστασης στους δημόσιους χώρους.
Προσφέροντας ένα πλούσιο διαδικτυακό πρόγραμμα με ομιλίες, προβολές ταινιών, φόρουμ, εργαστήρια, εικονικές περιηγήσεις, το φετινό φεστιβάλ καλεί τους συμμετέχοντες να βιώσουν τη δυναμική της αρχιτεκτονικής, που μπορεί να αλλάξει τον κόσμο μας.

Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.archifest.sg/

Το ξενοδοχείο ως μέσο χαλάρωσης και κάθαρσης από την καθημερινότητα, έχει θέσει τα τελευταία χρόνια ως κεντρικό θέμα του την κατασκευή υδάτινων στοιχείων μέσα από τα Wellness Centers & Spas.
Ως βασικό επενδυτικό υλικό, το μάρμαρο έρχεται να ενσωματώσει την παράδοση των αρχαίων ελληνικών λουτρών με τις θεραπευτικές του ιδιότητες και με τις σύγχρονες επιταγές του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού.

Η Stonetech έχοντας αναλάβει πολλά από τα πιο σημαντικά και διακεκριμένα Spas & Retreats, αναγνωρισμένα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, διαθέτει μεγάλη εμπειρία στο σχεδιασμό, την παραγωγή και την υλοποίηση των πιο απαιτητικών χώρων ευεξίας.

Τα στάδια χαλάρωσης και οι χώροι θεραπείας όπου χρησιμοποιείται το μάρμαρο είναι:
•Δωμάτιο προετοιμασίας με ντους - δωμάτιο χαλάρωσης Venturo Shower
•Δωμάτιο με ζεστό μικροκλίμα Tepidarium
•Δωμάτιο με μαρμάρινο κρεβάτι θεραπειών και μαρμάρινο κάθισμα Hammam
•Δωμάτιο με μαρμάρινη μπανιέρα Jaccuzi

Project: Χώρος Hammam στο Euphoria Retreat – Mystras – Μάρμαρο Silver Cloud.


Για περισσότερες πληροφορίες:
www.stonetech.gr | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | 210 9945011

Σελίδα 1 από 52

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.