Elena

Elena

Νέες ημερομηνίες: Η Light + Building θα πραγματοποιηθεί και πάλι στην κανονική ακολουθία της το 2022

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας κατάστασης που προκλήθηκε από την πανδημία του κορωνοϊού, και των περιορισμών σε εκδηλώσεις και ταξίδια που επέφερε, ο Εκθεσιακός Οργανισμός Φρανκφούρτης από κοινού με τους συνεργάτες της ZVEI και ZVEH και την Επιτροπή Εμπορικών Εκθέσεων, αποφάσισε να αναβάλλει την ενδέκατη διοργάνωση της Light + Building και να την πραγματοποιήσει στην κανονική της ακολουθία, από 13 έως 18 Μαρτίου 2022.
Λόγω της παρούσας κρίσης δεν ήταν δυνατό να διεξαχθεί η Light + Building 2020, που ήταν αρχικά προγραμματισμένη για το Μάρτιο, και για το λόγο αυτό αποφασίστηκε η αναβολή της μεγαλύτερης διεθνούς έκθεσης για τεχνολογία φωτισμού και κτιρίων και η διεξαγωγή της σε μετέπειτα ημερομηνία, από 27 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου 2020. Ο Εκθεσιακός Οργανισμός Φρανκφούρτης μαζί με τους συνεργάτες της, φρόντισε να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για να πραγματοποιηθεί η έκθεση στη νέα ημερομηνία με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια κι επιτυχία. Ωστόσο, με νέα αξιολόγηση της κατάστασης δέκα εβδομάδες μετά την αρχική αναβολή, ενόψει της απόφασης της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης της Γερμανίας για απαγόρευση διεξαγωγής κορυφαίων εκδηλώσεων στη Γερμανία έως το τέλος του Αυγούστου, δεν μπορεί να διασφαλιστεί ο προγραμματισμός και η άρτια διοργάνωση της έκθεσης. Όταν διεξάγονται εκθέσεις κάθε είδους, οι περιορισμοί ταξιδιού παίζουν σημαντικό ρόλο. Στόχος του κλάδου, και των επιχειρήσεων εν γένει, είναι να πραγματοποιηθεί η Light + Building, ως κορυφαία διεθνής εμπορική έκθεση, ανάλογη των προσδοκιών των συμμετεχόντων σε αυτήν και των υπηρεσιών που δεσμεύεται να παρέχει. Υπό τις παρούσες συνθήκες, η Messe Frankfurt δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι ο στόχος αυτός μπορεί να επιτευχθεί με βεβαιότητα.
"Οι ισχύοντες κανονισμοί, σε συνδυασμό με τους συνεχιζόμενους παγκόσμιους ταξιδιωτικούς περιορισμούς και την πιθανή απειλή για την ατομική υγεία, καθιστούν αδύνατη τη διεξαγωγή του Light + Building το 2020", δηλώνει ο Wolfgang Marzin. "Ταυτόχρονα, προς το συμφέρον των εκθετών και των επισκεπτών, πρέπει να αποφύγουμε τα περιττά έξοδα εγκαίρως. Η απόφαση δεν ήταν εύκολη για κανέναν από εμάς, αλλά τώρα θα κατευθύνουμε τις ενέργειές μας για να πραγματοποιήσουμε την επόμενη Light + Building στην καθιερωμένη ακολουθία της το 2022. "Η απόφαση επηρεάζει επίσης την Intersec Building. Τώρα, ως πλατφόρμα για τεχνολογία ασφαλείας, η Intersec Building θα γιορτάσει την πρεμιέρα της ως αναπόσπαστο κομμάτι της Light + Building το 2022.
Ο πρόεδρος της VEG (Γερμανική Ένωση Χονδρεμπόρων Ηλεκτρικών Ειδών) είπε: «Μπορούμε να κατανοήσουμε απόλυτα αυτήν την απόφαση. Είναι πραγματικά ατυχές για τον κλάδο ηλεκτρισμού ότι η Light + Building δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί το 2020 και πρέπει να τα καταφέρουμε όσο καλύτερα μπορούμε χωρίς τη σημαντικότερη μας κλαδική έκθεση. Αλλά η υγεία έρχεται πρώτη. "
Έτσι, για το 2020, καθήκον για ολόκληρο τον κλάδο είναι να κρατήσουμε την αναπνοή μας, να επιστρέψουμε πιο δυναμικά - στη Light + Building 2022. Η Light + Building και η Intersec Building θα πραγματοποιηθούν από 13 έως 18 Μαρτίου 2022 στη Φρανκφούρτη.

Αποκατάσταση ρωγμών αποκόλλησης στην περίπτωση διασταυρούμενων τοίχων

Στην περίπτωση αποκόλλησης διασταυρούμενων τοίχων η αντοχή της τοιχοποιίας αποκαθίσταται μέσω περίσφιξης. Συνήθης τρόπος αποκατάστασης ρωγμών, όταν δεν υπάρχει μεγάλη αποδόμηση της τοιχοποιίας, είναι η προσθήκη χαλύβδινων ελασμάτων συρραφής.
Η πορεία εργασιών είναι η ακόλουθη:
1. Καθαίρεση επιχρίσματος σε μεγάλο πλάτος γύρω από την περιοχή αποκόλλησης.
2. Καθαίρεση όλων των όμορων λίθων της ρωγμής και των κονιαμάτων.
3. Απομάκρυνση των υλικών διάνοιξης με υδροβολή ή πεπιεσμένο αέρα.
4. Πλήρωση ρωγμής. Τοποθέτηση νέων λίθων και αρμολόγηση ή εναλλακτικά εφαρμογή τσιμεντενεμάτων με ελαφρό οπλισμό.
5. Προσθήκη ελκυστήρων, οι οποίοι προεντείνονται με μπουλόνια και δυναμόκλειδα.
6. Βαφή ελκυστήρων με αντισκωριακό υλικό.
7. Κατασκευή επιχρίσματος (εάν χρειάζεται).

MSC office στο Ηράκλειο

Το "MSC OFFICE", το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, με την προσοχή στον σχεδιασμό του εσωτερικού χώρου προβάλλει τη σημασία της ποιότητας των υλικών. Ένας συνδυασμός από σίδερο και μάρμαρο κυριαρχεί σε όλες τις κατευθύνσεις.
Καθώς ο μινιμαλισμός μεταμορφώθηκε και επαναπροσδιορίστηκε κατά τη διάρκεια των δεκαετιών, αυτό το έργο δείχνει πόσο απαλός και φιλόξενος μπορεί να γίνει ένας χώρος γραφείου, ενθαρρύνοντας την κοινωνικότητα αλλά προσφέροντας επίσης χώρο για απομόνωση. Ένα παράδειγμα για τους σύγχρονους χώρους συνεργασίας, με στόχο να είναι κάτι περισσότερο από μια συλλογή από πολύχρωμες υφές.

"Kallithea Villas" δύο εξοχικές κατοικίες στη Χαλκιδική

Το έργο αφορά στο σχεδιασμό δύο μονοκατοικιών, συνολικής επιφάνειας περίπου 260 m² η κάθε μια, στην περιοχή της Καλλιθέας. Τα δύο σπίτια κατασκευάστηκαν σε οικόπεδο, το οποίο βρίσκεται δίπλα στην παραλία, σε ένα από τα ομορφότερα και κεντρικότερα σημεία της Χαλκιδικής. Πρόκειται για δύο μονοκατοικίες, οι οποίες σχεδιάστηκαν για να εξυπηρετήσουν πολυμελείς οικογένειες και να παρέχουν υψηλής ποιότητας φιλοξενία μέσα από την αρχιτεκτονική τους.
Η θέση του οικοπέδου είναι το μεγάλο αρχικό πλεονέκτημα του έργου. Είναι το δεύτερο σε σειρά από την παραλία, και εξαιτίας της κλίσης του εδάφους, εξασφαλίζει ανεμπόδιστη θέα προς τη θάλασσα. H παραλία μπροστά του είναι μια από τις ομορφότερες παραλίες της Χαλκιδικής και αποτελεί έναν από τους βασικότερους λόγους, για τον οποίο η Καλλιθέα αναπτύχθηκε τόσο πολύ τα τελευταία τριάντα χρόνια και είναι σήμερα ένα από τα πιο κεντρικά και περιζήτητα σημεία για καλοκαιρινές διακοπές. Ένα ακόμη πλεονέκτημα της περιοχής είναι η υψηλή και πυκνή βλάστηση, που εξασφαλίζει σκιές και δροσερά σημεία.
Οι δύο κατοικίες είναι σχεδιασμένες με μια κοινή λογική και διαφέρουν μεταξύ τους σε επιλεγμένα σημεία. Αναπτύσσονται σε τρία επίπεδα. Το ισόγειο τους έχει υψομετρική διαφορά περίπου δύο μέτρων από το δρόμο, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο τη θέα προς τον Τορωναίο κόλπο και το δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής. Έχουν στέγη, η οποία σε κάποιους χώρους δίνει εσωτερικά μεγάλο ύψος και γύρω από το ισόγειο έχουν σχεδιαστεί πέργκολες, οι οποίες δίνουν την απαραίτητη σκιά στους χώρους του ισογείου και στους υπαίθριους χώρους. Διαθέτουν θέσεις στάθμευσης και αποθήκη στο χώρο της πισίνας. Η είσοδος στις κατοικίες γίνεται στο επίπεδο του ισογείου. Εδώ υπάρχει η κουζίνα, η τραπεζαρία, το τζάκι και το καθιστικό.
Μπροστά τους απλώνεται όλη η θέα στη θάλασσα και η κεντρική αυλή με την πισίνα. Το τζάκι είναι κεντρικό και διαμπερές και εξυπηρετεί συγχρόνως το καθιστικό και την τραπεζαρία, καθώς βρίσκεται ανάμεσά τους. Δεξιά της εισόδου βρίσκεται η ευθύγραμμη σκάλα, η οποία οδηγεί στον όροφο, με τα σκαλοπάτια της "φυτεμένα" σε ένα πέτρινο τοιχίο. Ανεβαίνοντας τη σκάλα, στον όροφο, βρίσκονται τα υπνοδωμάτια με ιδιωτικό λουτρό και θέα στον Τορωναίο κόλπο. Το εσωτερικό είτε το ανεξάρτητο εξωτερικό κλιμακοστάσιο, οδηγούν στο υπόγειο. Αυτό διαθέτει ένα μεγάλο ενιαίο χώρο καθιστικού και κουζίνας που ανοίγονται σε μία ευρύχωρη βεράντα με υπαίθριο καθιστικό, τραπεζαρία και αποθηκευτικό χώρο. Στο υπόγειο βρίσκονται επίσης, δύο υπνοδωμάτια, ένα λουτρό και μία μικρή αποθήκη. Στην αυλή σχεδιάστηκε η πισίνα, το μπάρμπεκιου, τα αποδυτήρια, το ντους και η αποθήκη του κήπου. Η πέργκολα είναι το στοιχείο, το οποίο συνδέει τον εξωτερικό με τον εσωτερικό χώρο του σπιτιού, κάνοντας ασαφή τα όρια τους. Ανάμεσα τους δημιουργούνται σκιεροί χώροι με καθιστικά και τραπεζαρίες. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται στο έργο είναι απλά και ανθεκτικά, καθώς οι κατοικίες βρίσκονται δίπλα στην παραλία και η θαλασσινή υγρασία θα τις δοκιμάσει στο χρόνο. Χρησιμοποιήθηκαν λευκά επιχρίσματα, γκρίζα πέτρα, γυαλί και αλουμίνιο, τα οποία υποστήριξαν τις συνθετικές επιλογές.
Εσωτερικά, στα δάπεδα του ισογείου χρησιμοποιήθηκαν μάρμαρα σε μεγάλες διαστάσεις και σ’ αυτά του ορόφου δρύινες φαρδιές σανίδες, στο φυσικό τους χρώμα και σε μεγάλα μήκη. Στα λουτρά επιλέχθηκαν κεραμικά πλακίδια μεγάλων διαστάσεων, μεγάλες ντουζιέρες και ψευδοροφές ανθυγρής γυψοσανίδας.

Υβριδικό κατάστημα στο Λονδίνο

Το κατάστημα είναι η επέκταση του ήδη υφιστάμενου Ergon Maddox Deli and Cafe, και πιο συγκεκριμένα του καθιστικού του τμήματος, σε συνδυασμό με μία νέα χρήση. Το νέο υβριδικό κατάστημα φιλοξενεί τη συλλογή του Zeus + Dione, του ελληνικού brand ρούχων. Ο επιμήκης χώρος χωρίζεται κατά μήκος νοητά στις δύο χρήσεις, με μία σταθερή κατασκευή καναπέ, ενώ οι προθήκες αναπτύσσονται στον απέναντι τοίχο. Ο τοίχος πίσω από το καθιστικό επενδύεται με ξύλινα panels, τα οποία πληρώνονται με επιφάνειες υφασμένου χαλιού, από φυσικό υλικό. Τα τραπέζια είναι κατασκευασμένα από γκρι κρητικό μάρμαρο, σε ένα πλαίσιο με τελείωμα όψης ορείχαλκου. Στους τοίχους έχει εφαρμοστεί σοβάς, με μία τεχνοτροπία, η οποία έχει ως βάση το τελείωμα των τοίχων των παραδοσιακών σπιτιών στα νησιά. Οι βοηθητικοί χώροι, όπως τα WC αλλά και το δοκιμαστήριο, διαχωρίζονται από τον υπόλοιπο χώρο με κουρτίνες. Το ενοποιητικό στοιχείο όλου του καταστήματος είναι μία κοιλοδοκός, που διατρέχει όλο το περίγραμμά του και λειτουργεί ως δοκός κρέμασης ραφιών, προθηκών, ραγών και φωτιστικών.

"Daylight Awards" από την Παγκόσμια Ένωση Αρχιτεκτόνων

Η Παγκόσμια Ένωση Αρχιτεκτόνων (UIA) ανακοίνωσε τα βραβεία "Daylight Awards", που έχουν θεσπιστεί από τα φιλανθρωπικά ιδρύματα Villum Fonden, Velux Fonden και Velux Stiftung, με σκοπό να προωθήσουν την έρευνα για το φυσικό φως, καθώς και για την αρχιτεκτονική που το υιοθετεί και το προβάλλει, για το καλό της υγείας και της ευζωίας του ανθρώπου. Τα βραβεία του θεσμού, η ιστορία του οποίου μετρά πλέον τέσσερις δεκαετίες, απονέμονται ανά διετία σε δύο κατηγορίες, δηλαδή στην κατηγορία της έρευνας και στην κατηγορία της αρχιτεκτονικής. Στο πεδίο της αρχιτεκτονικής, το Daylight Award 2020 απονεμήθηκε στον Φιλανδό αρχιτέκτονα Juha Leiviskä, για το χρώμα και το φως που χαρακτηρίζουν την αρχιτεκτονική του. Το βραβείο για το συνολικό έργο ζωής δόθηκε στον ομότιμο καθηγητή Αρχιτεκτονικής Ιστορίας & Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου του Illinois, Jørn Utzon. Φωτογραφία: Juha Leiviskä, Church of the Good Shepherd, Helsinki.

Γωνιακά μεγάλα συρόμενα κουφώματα

Συρόμενοι υαλοπίνακες καταλαμβάνουν το συνολικό ύψος του ορόφου, από το δάπεδο έως την οροφή. Η πλήρης απομάκρυνση του κελύφους ενοποιεί τους εσωτερικούς χώρους με το χώρο της πισίνας. Προς την ίδια κατεύθυνση συμβάλλει και η επιλογή παρόμοιας απόχρωσης των ξύλινων δαπέδων, στοιχείο που διασφαλίζει την οπτική συνέχεια εσωτερικού και εξωτερικού χώρου. "In Light House" - κατοικία στην Κηφισιά. Φωτογραφία: Γιώργης Γερόλυμπος.

Διαμόρφωση ιδιωτικής αυλής σε suites ξενοδοχείου

Οι ιδιωτικές αυλές προσκαλούν τους ενοίκους με την ηρεμία και τη γαλήνη τους, ενώ η φύτευση ενσωματώνει το κατάλυμα στο τοπίο. Πατητό τσιμεντοκονίαμα, στο χρώμα της άμμου, διαμορφώνει τις επιφάνειες των δαπέδων και συνεχίζει στη διαμόρφωση χτιστών καναπέδων. Πλακίδια της ίδιας υφής και απόχρωσης τοποθετήθηκαν στις ιδιωτικές βεράντες και στις πισίνες. Οι διαχωριστικοί τοίχοι των υπαίθριων αυλών έχουν χτιστεί με γκρίζα ακανόνιστη πέτρα χωρίς αρμοκονίαμα. Ξύλινα έπιπλα και πέργκολες με καλάμια συμπληρώνουν το απλό, φιλικό και ζεστό ύφος των χώρων. Ξενοδοχείο "Casa Cook" στο Μαρμάρι της Κω. Φωτογραφίες: Georg Roske

Ελεύθερη μπανιέρα σε υπνοδωμάτιο

Σε παραλιακό διαμέρισμα στη Βουλιαγμένη, κυρίαρχο στοιχείο στο χώρο του υπνοδωματίου είναι η ανοιχτή μπανιέρα. Κύρια στοιχεία των επενδύσεων είναι η χρήση ταπετσαρίας ιαπωνικού σχεδιασμού σε τοίχους και ταβάνι, η οποία συνδυάζεται με λεπτομέρειες από ορείχαλκο. Ήπιες αποχρώσεις και ισχυρές λεπτομέρειες συνυπάρχουν, αποδίδοντας μία αισθητική αφαιρετικής πολυτέλειας, ενώ οι minimal γραμμές συμβάλλουν στη δημιουργία ενός καθαρού και ιδιαίτερα ατμοσφαιρικού αποτελέσματος. Παραλιακό διαμέρισμα στη Βουλιαγμένη. Φωτογραφίες: Παναγιώτης Βουμβάκης.

Ειδικές κλειστές κατασκευές σε ενιαίο χώρο γραφείου

Σουηδική ξυλεία σε συνδυασμό με θολά πολυκαρβονικά πετάσματα διαμορφώνουν μικρές αίθουσες συνεδριάσεων 4-6 ατόμων, ενσωματωμένες στον open plan σχεδιασμό ενός χώρου γραφείων διαφημιστικής εταιρείας στην Αθήνα. Στο εσωτερικό της "κάψουλας", μια λωρίδα φωτισμού LED ανάβει αυτόματα μόλις κάποιος μπει στο δωμάτιο. Φωτογραφίες: Βασίλης Μάκρης.

Subscribe to this RSS feed

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.