BLOG

BLOG

Σεπτέμβριος | 2020

Γραμμικές χαράξεις για την ενσωμάτωση φωτισμού

Στον εκθεσιακό χώρο Vanke Triple V στην Κίνα, οι υπόλευκες αποχρώσεις και η γήινη υφή των ξύλινων επενδύσεων αποδίδουν έμφαση στο φωτισμό ως βασικό στοιχείο της σύνθεσης. Γραμμικές εγκοπές στην οροφή και στο δάπεδο προσδίδουν δυναμικό χαρακτήρα, σηματοδοτούν τις αλλαγές επιπέδων και κατευθύνουν τον επισκέπτη, ενσωματώνοντας τον τεχνητό φωτισμό. Φωτογραφίες:…
περισσότερα
Σεπτέμβριος | 2020

Παραδοσιακός ξενώνας στη Μάνη "Olea Stone House"

Ο παραδοσιακός ξενώνας "Olea Stone House" βρίσκεται στον οχυρό οικισμό Φουρνιάτα στον Πύργο Διρού, 7 km περίπου από την Αρεόπολη και σε κοντινή απόσταση από τα σπήλαια Διρού. Πρόκειται για ένα οίκημα του 1858, έναν από τους παραδοσιακούς πύργους της Μάνης, ο οποίος ανακαινίστηκε ριζικά και από το 2016 λειτουργεί…
περισσότερα
Σεπτέμβριος | 2020

Ευρωπαϊκό βραβείο αρχιτεκτονικής για βιοκλιματική κατοικία στη Λεμεσό

Με το Ευρωπαϊκό βραβείο "Big SEE Architecture Award 2020" διακρίθηκε το αρχιτεκτονικό γραφείο "Βασιλειάδης Αρχιτέκτονες", για το έργο «Κατοικία στη Λεμεσό IX", ενώ έχει προταθεί και για το Grand Prix στην κατηγορία "Οικιστική Αρχιτεκτονική". Η παρουσίαση θα γίνει στις 16 Οκτωβρίου στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας. Η κατοικία στη Λεμεσό υιοθετεί…
περισσότερα
Σεπτέμβριος | 2020

Πρόβολος με οριζόντιες περσίδες

Οι πρόβολοι με οριζόντια σκίαστρα είναι κατάλληλοι για νότια ανοίγματα, καθώς το καλοκαίρι οι ηλιακές ακτίνες έρχονται από υψηλότερο σημείο του ορίζοντα (στο βόρειο ημισφαίριο, όπου βρίσκεται και η Ελλάδα). Η στήριξη του σκιάστρου γίνεται είτε απευθείας επάνω στους στύλους του κουφώματος, με ειδικές λάμες αλουμινίου, εφόσον το υαλοπέτασμα μπορεί…
περισσότερα
Σεπτέμβριος | 2020

Γυάλινα χωρίσματα σε χώρο γραφείων

Στο πλαίσιο ανακαίνισης και αναδιαρρύθμισης ενός χώρου γραφείων στη Θεσσαλονίκη, όλοι οι γραφειακοί χώροι αναπτύσσονται εκατέρωθεν ενός κεντρικού, τεθλασμένου διαδρόμου. Οι επιφάνειες των γραφειακών χώρων προς τον κεντρικό διάδρομο είναι γυάλινες, προσφέροντας άπλετο φωτισμό και διαφάνεια στους χώρους. Παράλληλα, κατά μήκος του διαδρόμου αυτού αναπτύσσονται μεταλλικές περσίδες με ανάποδα, κρεμαστά…
περισσότερα
Σεπτέμβριος | 2020

"Kagas Hairdressing Salon" στη Λευκωσία

Βασικοί στόχοι του σχεδιασμού είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου χώρου, ο οποίος αποτελείται από καθαρούς άξονες, εκφράζοντας ένα μινιμαλιστικό χαρακτήρα και δίνοντας παράλληλα έμφαση στη λειτουργικότητα και στη μέγιστη αξιοποίηση του υφιστάμενου χώρου. Στοιχεία, όπως ο χώρος υποδοχής, το μπαρ-χώρος αναμονής, τα φυτά, ο διακριτικός φωτισμός, δημιουργούν αίσθηση οικειότητας και…
περισσότερα
Σεπτέμβριος | 2020

Πισίνα σε ξενοδοχείο

Το ξενοδοχειακό συγκρότημα διατάσσεται γύρω από μία κοινόχρηστη πισίνα, η οποία διατρέχει τα πέντε κτίρια των bungalows και του εστιατορίου και συνδέεται με αυτά μέσω ενός δικτύου ξύλινων διαδρομών και πλατφορμών, δημιουργώντας κανάλια, που οριοθετούν τους επί μέρους χώρους. Caravia Beach στο Μαρμάρι της Κω. Φωτογραφία: Γιώργης Γερόλυμπος.
περισσότερα
Σεπτέμβριος | 2020

12ο Συνέδριο Α.Π.Ε.: Παράταση υποβολής περιλήψεων

Λόγω της ιδιαίτερης κατάστασης των τελευταίων μηνών αλλά και της παράκλησης αρκετών για μια μικρή παράταση, η προθεσμία για την υποβολή περιλήψεων για το "12ο Εθνικό Συνέδριο για τις ήπιες μορφές ενέργειας" παρατείνεται μέχρι τις 15/10/2020.Το Ινστιτούτο Ηλιακής Τεχνικής (Ι.Η.Τ.) έχει προκηρύξει το "12ο Εθνικό Συνέδριο για τις ήπιες μορφές…
περισσότερα
Αύγουστος | 2020

ΤΕΥΧΟΣ 8/2020 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΥΧΟΣ ''ΕΝΕΡΓΕΙΑ'', ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2020, ΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΕΔΩ.ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΠΡΟΧΩΡΗΣΤΕ ΕΔΩ. ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΥΧΟΣ ''ΕΝΕΡΓΕΙΑ'' ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ• Δημαρχείο με φυτεμένο δώμα στις Νήσους Φερόες, Henning Larsen Architects • Μελέτη μονοκατοικίας με βιοκλιματικό σχεδιασμό στην Αθήνα, Αντώνης Γαβαλάς ΚΤΙΡΙΑ - ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ• "Piraeus Port Plaza 1". Μετατροπή των αποθηκών…
περισσότερα
Αύγουστος | 2020

"Viewmaster", κατοικία στην Πάρο

Το έργο βρίσκεται στη θέση Αγγαιριά της Νήσου Πάρου. Έχει δυτικό προσανατολισμό και θέα προς τη θάλασσα .Οι όγκοι παρατάσσονται προς τη θέα, η κεντρική αυλή δημιουργείται πλάγια και πίσω από αυτούς, προσαρμοσμένη στην κλίση του εδάφους και προστατευμένη από τους βόρειους ανέμους.Η είσοδος βρίσκεται στη δυτική πλευρά του οικοπέδου…
περισσότερα

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.