"Mon Kooloor" Ο κύκλος ως στοιχείο σχεδιασμού και κατασκευής

Πρόκειται για το πρώτο κατάστημα της εταιρείας αρτοποιίας "mon kooloor" μετά το rebranding, που έχει ως στόχο να επαναπροσδιορίσει τη σχέση του πελάτη με το χώρο της εστίασης.
Η κεντρική ιδέα του σχεδιασμού βασίστηκε στην επαναλαμβανόμενη, σχεδόν εμμονική χρήση του κύκλου, ως μια αφαιρετική παραπομπή στο σχήμα του κουλουριού, το οποίο και αποτελεί το βασικό προϊόν πώλησης του καταστήματος.
Έτσι, ο κύκλος συναντάται στο σχεδιασμό των επίπλων, στο γύψινο γλυπτικό φωτιστικό, στα γραφιστικά "πουά" στοιχεία της πρόσοψης και στο κυκλικό άνοιγμα του παρασκευαστηρίου, μέσα από το οποίο ο πελάτης παρατηρεί τη διαδικασία ζυμώματος και προετοιμασίας του κουλουριού.
Επιπρόσθετα στοιχεία της σύνθεσης αποτελούν τα καφέ πλακίδια μωσαϊκού, με τα οποία επενδύονται τα δάπεδα και οι τοίχοι του καταστήματος ενοποιώντας το χώρο. Η λευκή κυματοειδής λαμαρίνα στον πάγκο εξυπηρέτησης, καθώς και ο ροζ φωτισμός neon στις σημάνσεις προσδίδουν μια σύγχρονη οπτική στο κατάστημα.
Τα πτυσσόμενα κουφώματα μαζεύονται κατά τη διάρκεια λειτουργίας του καταστήματος, κάνοντάς το εξωστρεφές και άμεσα προσβάσιμο από το πεζοδρόμιο.
Τέλος, το έντονο κίτρινο χρώμα του που συναντάται στη χαρακτηριστική πουά πρόσοψη και εσωτερικά του καταστήματος, παραπέμπει στα χρώματα ενός ηλιόλουστου πρωινού, που πάντα βελτιώνει τη διάθεση.

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονική μελέτη:
Α_2_Architects
Υπεύθυνος μελέτης:
Σωτήρης Ανυφαντής
Συνεργάτες αρχιτέκτονες:
Βίλμα Αγραφιώτη, Άννα Γιωτάκου, Μωραΐτη Τζωρτζίνα
Κατασκευή:
VVA Constructions
Branding & communication:
A.S. Strategy / Antonia Skaraki
Τοποθεσία:
25ης Μαρτίου, Θεσσαλονίκη
Χρόνος μελέτης - κατασκευής:
2020 - 2021
Φωτογραφίες:
STUDIOVD / Vavdinoudis - Dimitriou

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

"Papasotiriou Patisserie", ζαχαροπλαστείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Στην πρόσφατα ανακαινισμένη πλατεία Φαναριωτών, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, δημιουργήθηκε ένας γευστικός προορισμός με γλυκό άρωμα, η Patisserie Papasotiriou. H σχεδιαστική ομάδα σεβάστηκε τη νεοκλασική πρόσοψη του καταστήματος και την…
Διαρρύθμιση καταστήματος για βιολογικά προϊόντα

Διαρρύθμιση καταστήματος για βιολογικά προϊόντα

Η μελέτη και η κατασκευή του καταστήματος "Bonstato", συνέπεσε χρονικά με τη γενική, παγκόσμια καραντίνα. Αν και θα αποτελούσε τη βάση για μια νέα επιχείρηση με διαδικτυακή, κυρίως, λειτουργία, δόθηκε…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.