Συγκρότημα τουριστικών κατοικιών στο Ηράκλειο Κρήτης

Η αρχιτεκτονική σύνθεση βασίστηκε στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του οικοπέδου, την επικλινή του θέση, τη θέα, τον προσανατολισμό αλλά και τις λειτουργικές ανάγκες του τουριστικού καταλύματος, όπως ομαλή συνένωση με το υπάρχον αλλά και δυνατότητα μελλοντικής επέκτασης. 
Λιτοί όγκοι συντίθενται μεταξύ τους για να δημιουργήσουν το συγκρότημα. Τουριστικές Κατοικίες των 40τμ. σε διάταξη τέτοια ώστε να δημιουργείται ένας εσωτερικός χώρος συνάντησης με bar και δύο πισίνες. Ενώ ένας δεύτερος χώρος εστίασης δημιουργείται στο δώμα των νοτιότερων κατοικιών για μεγαλύτερη απόλαυση της θέας.
Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της μελέτης αποτελεί η διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου, καθώς είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μίας αυλής με “εσωτερικότητα”, προστατεύοντας την ιδιωτικότητα των ενοίκων, αλλά επιτρέποντας την άμεση επαφή με τον εξωτερικό χώρο.
Στη βόρεια όψη, η κύρια είσοδος ξεπροβάλει και σηματοδοτείται ανάμεσα από τους δύο μονολιθικούς όγκους επιτρέποντας κλεφτές ματιές στην εσωτερική αυλή.
Ο τρόπος χρήσης των υλικών όπως η πέτρα, το ξύλο, το μέταλλο και το γυαλί συμβάλλουν στην ενοποίηση του συγκροτήματος αλλά και στην ανάδειξη της λιτότητας του σχεδιασμού που συνυπάρχει με το στοιχείο της έκπληξης.
Η αρχιτεκτονική μελέτη εκφράζει την προσωπικότητα και απαντάει στις ανάγκες και επιθυμίες των ιδιοκτητών, ενώ παράλληλα δημιουργείται ένας καθαρός σε όγκους χώρος που διεγείρει τις αισθήσεις, διαφυλάσσοντας το προσωπικό στίγμα του αρχιτέκτονα.

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονική μελέτη: Τσικανδηλακης Ελευθέριος
Μηχανολόγος μηχανικός: Χαρκουτσακης Ευάγγελος
Πολίτικος μηχανικός: Καρυδάκης Μιχάλης
Τίτλος: SEASCAPE LUXURY RESIDENCES
Φωτογράφος: Παντελής Μαθιουδάκης

Image Gallery

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Ενοικιαζόμενα δωμάτια στη Σαντορίνη

Ενοικιαζόμενα δωμάτια στη Σαντορίνη

Τα ενοικιαζόμενα δωμάτια του Alti Suites στο Μεγαλοχώρι κατέχουν μια ευδιάκριτη θέση στην ανάβαση από το λιμάνι της Σαντορίνης. Σχηματίζουν ένα διώροφο όγκο, μπροστά από τον οποίο εκτείνεται ως βάση…
Ξενοδοχείο

Ξενοδοχείο "Minos Beach Art" στη Κρήτη

Tο ξενοδοχείο βρίσκεται στην πόλη του Aγίου Nικολάου. Είναι γνωστό για την αρχιτεκτονική του, το πλούσιο φυσικό περιβάλλον και τους πολύβλαστους κήπους του. Eίναι ένα από τα deluxe resorts του…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.