Ξενοδοχείο σε παραδοσιακό κτίριο στην Kίνα

  • Anyscale

Το αυθεντικό πολυτελές καταφύγιο "Wuyuan Skywells" στην αγροτική Κίνα, περιέχει την ουσία μιας περασμένης εποχής, βαθιά στην επαρχία Jiangxi της ανατολικής Κίνας. Το πρόγραμμα της επέμβασης επικεντρώθηκε στη συντήρηση και όχι στον εκσυγχρονισμό μιας ιδιοκτησίας τύπου Huizhou, 300 ετών και έχει ήδη βραβευτεί πολλές φορές.
Το ξενοδοχείο πήρε το όνομά του από την αγγλική μετάφραση του "Tian Jing", έναν τύπο κτιρίων της επαρχίας, ο οποίος αποτελείται από στενές αυλές, που αφήνουν το φως της ημέρας στα γύρω δωμάτια. Οι ιδιοκτήτες, ένα ζευγάρι από τη Σαγκάη, χρησιμοποίησαν τις αποταμιεύσεις τους για να αγοράσουν το ακίνητο και να το μετατρέψουν σε ξενοδοχείο, λειτουργώντας περισσότερο ως θεματοφύλακες της παράδοσης και όχι ως ξενοδόχοι.
Μία από τις βασικές απαιτήσεις ήταν όχι μόνο να διατηρηθούν τα ανακτήσιμα αντικείμενα, αλλά και να αναδημιουργηθεί το μεγαλείο και η κομψότητα που συνδέθηκε με το αρχοντικό, το οποίο λόγω της απομακρυσμένης θέσης του ήταν αρκετά τυχερό να επιβιώσει από μια ταραχώδη Κίνα του 20ου αιώνα.
Η ομάδα μελέτης σεβάστηκε την τοπική παραδοσιακή αρχιτεκτονική ιστορία και σχεδίασε την αποκατάσταση με τρόπο που οι σημερινές και οι μελλοντικές γενιές θα μπορούν να την καταλάβουν και να την εκτιμήσουν. Τα αρχικά παραδοσιακά ξύλινα στοιχεία στους κοινόχρηστους χώρους συντηρήθηκαν, ενώ τα εντελώς κατεστραμμένα αντικαταστάθηκαν με νέα, από έναν ταλαντούχο τοπικό τεχνίτη, με την απαιτούμενη ικανότητα και εμπειρία, σύμφωνα με παραδοσιακά και δικά του προσαρμοσμένα σχέδια. Οι ιδιωτικοί χώροι των επισκεπτών έγιναν πιο σύγχρονοι, με τον εσωτερικό σχεδιασμό των 14 σουιτών να κυριαρχείται από ένα μείγμα ζεστών, δροσερών και ουδετέρων χρωμάτων.
Οι τοίχοι από τούβλα και πηλό, που ανακαινίστηκαν και ανοικοδομήθηκαν σύμφωνα με την τοπική παράδοση, προσφέρουν δροσιά στο κτίριο κατά τη διάρκεια των ζεστών καλοκαιριών. Για να αποφευχθούν οι επεμβάσεις που θα αλλοίωναν τη εξωτερική εμφάνιση, η ομάδα μελέτης ενίσχυσε τα σημεία επαφής των τοίχων με τους φεγγίτες με πλέγματα που τοποθέτησε μέσα στους τοίχους και εξασφάλισε υψηλής ποιότητας τεχνητό φωτισμό. Το ξενοδοχείο διαθέτει καλύτερο επίπεδο θερμομόνωσης και διαχείρισης των λυμάτων από το τοπικό πρότυπο.

Περισσότερα...

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονική μελέτη: Anyscale
Αρχιτέκτονες: Andreas Thomczyk, Mika Woll, Amy Mathieson
Ομάδα μελέτης: Danxin Sun, Kevin Wang
Στατική μελέτη: Chris Chen
Τοποθεσία: Wuyuan, επαρχία Jiang Xi, Κίνα
Ιδιοκτήτες: Edward Gawne, Selina Liao
Ολοκλήρωση: 5 Μαϊου 2017
Εμβαδό: 1.385 m²
Πηγή: v2com newswire
Φωτογραφίες: Marc Goodwin, Xia Zhi

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

"Vue d’Eiffel" διαμέρισμα στο Παρίσι

Αυτό το διαμέρισμα τριών υπνοδωματίων βρίσκεται στον τέταρτο όροφο, με θέα στη βόρεια όχθη του Σηκουάνα, στο ήσυχο 16ο διαμέρισμα του Παρισιού. Οι σχεδιαστές  εξισορρόπησαν το μοντέρνο σύγχρονο στιλ με…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.