Ανακαίνιση loft σε βιομηχανικό κτίριο

Το loft της 2ας οδού βρίσκεται στον τέταρτο όροφο ενός ιστορικού κτιρίου έξι ορόφων από οπλισμένο σκυρόδεμα, το οποίο χτίστηκε το 1926 και λειτουργούσε ως αποθήκη ελαστικών. Μετά την ποτοαπαγόρευση, το κτίριο αγοράστηκε από μια εταιρεία και χρησιμοποιήθηκε ως χώρος αποθήκης και γραφείων. Το κτίριο αργότερα χρησιμοποιησε μια επιχείρηση λιθογραφίας που λειτουργούσε μέχρι το 1995, οπότε ανακατασκευάστηκε και μετατράπηκε σε κτίριο κατοικιών.

Οι σημερινοί ιδιοκτήτες του loft ενθουσιάστηκαν από την ατμόσφαιρα του κτιρίου και την πλούσια βιομηχανική του ιστορία. Έβλεπαν τις δυνατότητες του χώρου των 164 m², Οι εργασίες ανακαίνισης ξεκίνησαν αφαιρώντας τις γωνίες των τοίχων, ώστε να δημιουργηθεί ένα ορθολογικό σχέδιο κάτοψης και να επιτραπεί στο φυσικό φως από το μεγάλο παράθυρο να γεμίσει ολόκληρο το μήκος του διαμερίσματος. "Η ιδέα ήταν να δημιουργηθεί ένα μινιμαλιστικό, μοντέρνο και ανοιχτό αίσθημα για ένα σχετικά στενό χώρο", σημειώνει ο Stephen Stept, ο αρχιτέκτονας του έργου. "Διαχωρίσαμε το loft σε δύο μεγάλες ζώνες, ένα διάδρομο που ενώνει την κυκλοφορία με την δραστηριότητα και ένα κλειστό τμήμα που φιλοξενεί τις ιδιωτικές λειτουργίες. "Η παλέτα είναι απλή και καθαρή. Λευκό για όλα τα χτισμένα τμήματα, στο οποίο προβάλλονται οι κολόνες από σκυρόδεμα, εμφανές σκυρόδεμα στην οροφή, και σκούρο ξύλο στο δάπεδο.

Ειδικά κατασκευασμένα λαυκά ράφια στη μία πλευρά του διαδρόμου για την αποθήκευση και έκθεση αντικειμένων, τονίζουν το μήκος και την αίσθηση του χώρου μέσα στη σοφίτα. Ένα κρεβάτι ξεδιπλώνεται από τον τοίχο, όταν οι επισκέπτες παραμένουν. Η άλλη πλευρά του διαδρόμου διατηρεί ιδιωτικούς χώρους και οριοθετείται από συρόμενες γυάλινες πόρτες σε πλαίσιο αλουμινίου, οι οποίες κρύβουν το κυριο υπνοδωμάτιο και την καρνταρόμπα. Οι συρόμενες πόρτες παρέχουν μέγιστη ευελιξία και χρησιμεύουν ως κομψή λεπτομέρεια αντίθεσης στις απλές γραμμές του λευκού στοιχείου αποθήκευσης. Το μπάνιο φωτίζεται από μια στενή λωρίδα φωτός που τρέχει κατά μήκος του τοίχου. Στο τέλος του διαδρόμου, ο χώρος ανοίγει σε μια κουζίνα ανοιχτού τύπου με λευκά ντουλάπια και ένα μικρό καθιστικό. Μια βεράντα με ξύλινο deck παρέχει κοινωνικό χώρο στους κατοίκους του κτιρίου.

Περισσότερα...

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονική μελέτη: Feldman Architecture – Steven Stept, Partner in Charge
Αρχιτέκτων έργου: Axelrod + Stept Architects
Στατική μελέτη: PROVEST Engineering
Μελέτη περιβάλλοντος: Huettl Landscape Design
Μελέτη φωτισμού: Tali Ariely
Τοποθεσία: San Francisco
Κατασκευή: Owner
Φωτογραφίες: Jasper Sanidad

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Κατοικία με παθητικό σχεδιασμό και οικολογική συνείδηση, στο Λος Άντζελες

Κατοικία με παθητικό σχεδιασμό και οικολογική συνείδηση, στο Λος Άντζελες

Η απαίτηση του ιδιοκτήτη για μια παθητική κατοικία, φιλική προς το περιβάλλον και εντός ενός περιορισμένου προϋπολογισμού ήταν η πρόκληση για τον αρχιτέκτονα. Έτσι, τα φυσικά χαρακτηριστικά του οικοπέδου, το…
Προσθήκη στο πολεμικό μουσείο της Δρέσδης

Προσθήκη στο πολεμικό μουσείο της Δρέσδης

Για την κατασκευή της σφηνοειδούς προσθήκης απαιτήθηκε υψηλής ποιότητας έγχυτο επί τόπου σκυρόδεμα,που επιτεύχθηκε χάρη στην τεχνολογία των ξυλότυπων, στην κατάλληλη συμπύκνωση και το σωστό σχεδιασμό.Στο βόρειο τμήμα της Δρέσδης, βρίσκεται…
Ναυτικό Μουσείο στη Δανία

Ναυτικό Μουσείο στη Δανία

Το Ναυτικό Μουσείο της Δανίας ολοκληρώθηκε το 2013 στην πόλη Helsingor και η ανάθεσή του στο αρχιτεκτονικό γραφείο Big έγινε ύστερα από προκήρυξη αρχιτεκτονικού διαγωνισμού.Το πιο νευραλγικό σημείο στο σχεδιασμό…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.