Μελέτη κατοικίας "Water Villa" στη Μήλο

Η "Water Villa" είναι μια ιδιωτική κατοικία , στην τοποθεσία Καμίνια της Μήλου κοντά στη διάσημη παραλία του Σαρακίνικου γνωστή για το πανέμορφο και ασυνήθιστο ανάγλυφο της.
Καθώς είναι τόσο κοντινή η απόσταση του οικοπέδου από τη θάλασσα , η σχεδιαστική πρόθεση είναι να δημιουργηθεί μια έντονη σύνδεση του κτιρίου με το υγρό στοιχείο. Για αυτό στην ουσία η κατοικία και οι εξωτερικοί χώροι είναι τοποθετημένοι σε "πλωτές" πλατφόρμες όπου περιβάλλονται από νερό , δίνοντας έτσι την αίσθηση μικρών νησίδων.
Λαμβάνοντας υπόψη ότι πρόκειται για μια θερινή κατοικία, καθώς και τις ιδιαιτερότητες του τοπικού μικροκλίματος, δίνεται έμφαση στη δημιουργία πολλαπλών ημιυπαίθριων χώρων σε συνέχεια του κύριου κτίσματος, συγχέοντας έτσι τα όρια ανάμεσα στο εσωτερικό και το εξωτερικό της κατοικίας.
Η κατοικία αναπτύσσεται με βάση έναν κεντρικό άξονα πάνω στον οποίο τοποθετούνται τα τρία κυριότερα κτίσματα.
Η κεντρική είσοδος γίνεται στο μέσο περίπου άξονα, όπου υπάρχει το κτίριο με τον κύριο χώρο διημέρευσης, με καθιστικό, τραπεζαρία και κουζίνα. Οι μεγάλες συρόμενες τζαμαρίες αποσκοπούν στην πλήρη ενοποίηση του χώρου με το εξωτερικό .
Στο νότιο τμήμα βρίσκεται το δεύτερο κτίσμα που περιλαμβάνει δύο αυτόνομες κρεβατοκάμαρες με ξεχωριστά "plunge pools" στο επίπεδο του .
Τέλος, στο βόρειο άκρο του οικοπέδου βρίσκεται η κύρια κρεβατοκάμαρα με ανεμπόδιστη θέα στην παραλία του Σαρακίνικου και το Αιγαίο Πέλαγος. Στο πλάι του τρίτου κτήματος υπάρχει ιδιωτική infinity πισίνα για να εξυπηρετεί τις ανάγκες της κύριας κρεβατοκάμαρας.

 

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονική μελέτη:
KKMK / Karagianni Karamali Architects
Στατική μελέτη:
Τεντολούρης Ευάγγελος
H/M μελέτη:
Energy Design / Κατσαρέλης Δημήτριος
Τοποθεσία:
Σαρακίνικο - Θέση Καμίνια , Δήμος Ν.Μήλου
Συνολικό εμβαδό κτιρίου:
189.00 m2
Χρόνος μελέτης:
2020 - 2021
Χρόνος κατασκευής:
Υπό αδειοδότηση
Φωτορεαλιστικές απεικονίσεις:
KKMK / Karagianni Karamali Architects

 

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Κατοικία με αίθριο στην Άνω Γλυφάδα

Κατοικία με αίθριο στην Άνω Γλυφάδα

Πρόκειται για διώροφη κατοικία επιφάνειας 250 m2 σε επικλινές οικόπεδο επιφάνειας 470 m2 στην Άνω Γλυφάδα, η οποία σχεδιάστηκε για τετραμελή οικογένεια. Το ισόγειο περιλαμβάνει την κουζίνα, ένα ενιαίο χώρο…

"Vital Blue" Πολυκατοικία στη Γλυφάδα

Το "Vital Blue" είναι το νέο πρότυπο κατασκευαστικό έργο που έχει διαμορφώσει η εταιρεία Επίκυκλος, το οποίο έχει ως στόχο να αναδιαμορφώσει τον τρόπο που κατανοούμε τους οικιστικούς χώρους και…

"Villa Juliette" παραθεριστική κατοικία στη Μύκονο

Πρόκειται για μία παραθεριστική κατοικία μίας τετραμελούς οικογένειας, που βρίσκεται στην περιοχή Τουρλός, στη Μύκονο. Μέσω του προτεινόμενου σχεδιασμού, επαναπροσδιορίζεται η έννοια της παραθεριστικής κατοικίας. Ο ενιαίος κτιριακός όγκος κατακερματίζεται…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.