Τα νέα γραφεία της ''Clarke Energy''

To έργο αφορά στην εσωτερική διαμόρφωση των νέων γραφείων της εταιρείας ''Clarke Εnergy'' η οποία ειδικεύεται στον σχεδιασμό, στην εγκατάσταση και στη συντήρηση λύσεων παραγωγής ενέργειας. Tα νέα γραφεία της εταιρείας αναπτύσσονται σε δύο ορόφους εντός ενός κτιρίου γραφείων επί της λεωφόρου Συγγρού.
Βασικός άξονας της λειτουργικής κάτοψης ήταν η δημιουργία κλειστών και ανοιχτών χώρων εργασίας και αναμονής, γεγονός το οποίο αποτέλεσε πρόκληση στον σχεδιασμό, δεδομένου ότι ο χώρος έχει μια μόνο ανοιχτή όψη στο φως. Προκειμένου να εξασφαλιστεί ο φυσικός φωτισμός σε όλους τους χώρους, η σύνθεση οργανώνεται με τα ανοικτού τύπου γραφεία να τοποθετούνται σε άμεση γειτνίαση με την φωτεινή πρόσοψη, ενώ τα κλειστά γραφεία αναπτύσσονται περιμετρικά τους. Ο διαχωρισμός τους έγινε με ένα εσωτερικό γυάλινο κούφωμα, το οποίο αποτέλεσε το κυρίαρχο στοιχείο του σχεδιασμού. H χρήση του έντονου κόκκινου χρώματος - χρώμα της εταιρικής ταυτότητας της ײClarke Εnergyײ - στο πλαίσιο του διαχωριστικού τονίζει το όριο των δύο χώρων, το οποίο αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο μέσα από το λευκό υπόβαθρο της επίπλωσης και του εξοπλισμού. Μια συστοιχία από ζαρντινιέρες, που λειτουργούν και ως αποθηκευτικοί χώροι, ορίζει τον διάδρομο κίνησης και παράλληλα αποτρέπει την άμεση οπτική επαφή των εργαζομένων, χωρίς όμως να παρεμποδίζει τον φυσικό φωτισμό των κλειστών γραφείων.
Στην είσοδο του κάθε ορόφου, τα μεταλλικά διάτρητα πετάσματα χωρίζουν τις λειτουργικές ενότητες του χώρου υποδοχής και αναμονής από τους χώρους εργασίας. Στην αίθουσα συνεδριάσεων, αντιστοίχως, το μεγάλο συρόμενο πέτασμα διασφαλίζει την απαραίτητη ιδιωτικότητα.

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονική μελέτη:
Fluo Architecture & Design Studio
Αρχιτέκτονες:
Φαίη Μανιάτη, Θάλεια Μιχαήλ, Κάτια Χαλκιαδάκη
Interior design:
Χριστίνα Σέρρου
Επίβλεψη κατασκευής:
Fluo Architecture & Design Studio
Έτος ολοκλήρωσης:
2022
Εμβαδό:
350 m²
Τοποθεσία:
Λεωφόρος Συγγρού, Αθήνα
Φωτογραφίες:
Πάνος Αρβανιτάκης

 

 

 

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Ανακαίνιση Loft στην Πλατεία Θεάτρου, Αθήνα

Ανακαίνιση Loft στην Πλατεία Θεάτρου, Αθήνα

Το έργο αφορά τη μετατροπή ενός πρώην βιομηχανικού αποθηκευτικού χώρου στο κέντρο της Αθήνας σε έναν υβριδικό χώρο που συνδυάζει εργασία και κατοικία. Το κτιριολογικό πρόγραμμα περιελάμβανε τις απαραίτητες λειτουργίες…
Ιατρείο πλαστικής χειρουργικής στη Ρόδο

Ιατρείο πλαστικής χειρουργικής στη Ρόδο

Από το Σεπτέμβριο του 2015, το νέο ιατρείο πλαστικής χειρουργικής στεγάζεται στον πρώτο όροφο διατηρητέου κτιρίου του 1912 στο κέντρο της Ρόδου.Με σκοπό την ανάδειξη του καινούργιου μέσα από το…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.