Τα γραφεία με την οροφή που θυμίζει πεταλούδα

  • erion workshop

Πρόκειται για τα νέα γραφεία μιας εταιρείας μελετών περιβάλλοντος σε ένα χώρο 250 m² στα νότια προάστια της Αθήνας.
Η νέα διαρρύθμιση έχει ως στόχο να αξιοποιήσει όλα τα ανοίγματα του ορόφου και να εξασφαλίσει φυσικό φωτισμό σε όλους τους χώρους εργασίας.
Τα κλειστού τύπου γραφεία αναπτύσσονται περιμετρικά και ανεξαρτητοποιούνται με γυάλινα διαχωριστικά. Στο κέντρο δημιουργείται ένας πυρήνας, η «καρδία» της πρότασης, με την υποδοχή και τα γραφεία ανοιχτού τύπου. Προκειμένου να υπάρξει  ιδιωτικότητα στις θέσεις εργασίας σχεδιάσαμε ελεύθερα διαχωριστικά με φύτευση τα οποία φιλτράρουν την οπτική προς τις οθόνες.
Ως γραφείο μελετών υπήρχε μεγάλη ανάγκη για αποθηκευτικό χώρο. Προτιμήσαμε αντί να μαζέψουμε όλο το υλικό σε ένα δωμάτιο αρχείου, μικραίνοντας έτσι τα ωφέλιμα τετραγωνικά, να επενδύσουμε όλους  τους τυφλούς τοίχους με ερμάρια αποθήκευσης, δημιουργώντας παράλληλα και ένα μέσο για να αυξήσουμε την ηχομόνωση μεταξύ των δωματίων.
Ανάμεσα στα κλειστά γραφεία χωροθετείται μια αίθουσα συναντήσεων ικανή να φιλοξενήσει 10 άτομα ντυμένη με επιφάνειες ξύλου, δημιουργόντας υψηλές ηχητικές προδιαγραφές. Όλα τα απαραίτητα δίκτυα ταξιδεύουν κάτω από το πάτωμα και έρχονται από την βάση του τραπεζίου στην επιφάνεια, παρέχοντας ένα καθαρό χώρο ικανό να καλύψει διαφορετικές ανάγκες.
Θέλουμε η πρόταση μας να αποτελεί ένα υγιή επαγγελματικό περιβάλλον. Σχεδιάσαμε έναν άνετο χώρο διαλείμματος με μια πλήρως λειτουργική κουζίνα και συσκευές που να επιτρέπουν στον  κάθε εργαζόμενο να ακολουθεί τις διατροφικές συνήθειες που επιθυμεί με την ευκολία που θα το έκανε και στο σπίτι του.
Όλη η πρόταση έχει διαμορφωθεί με τόνους λευκού, γκρίζου και ανοιχτόχρωμα ξύλα. Σε αυτό το ήρεμο περιβάλλον επιλέξαμε κάποιες γεωμετρίες να τονιστούν με το πράσινο του brand της εταιρείας, δίνοντας ζωντάνια σε όλη τη πρόταση.

Περισσότερα...

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονική μελέτη:

erion workshop (Thanos Ioannidis, Romanos Routsis, Dimitris Zapheiriou)

Κατασκευή:

erion workshop (Gabriel Boulougaris, Michel Akdi)

Φωτογραφίες:

Dimitris Vasdekis

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Βιομηχανικό κτίριο στη Μεταμόρφωση Αττικής

Βιομηχανικό κτίριο στη Μεταμόρφωση Αττικής

Tο κτίριο, εμβαδού 5.380 m², κατασκευάστηκε σε οικόπεδο 10.298 m² στη βιομηχανική ζώνη της Mεταμόρφωσης Aττικής. Το κτιριολογικό πρόγραμμα περιελάμβανε χώρους υποδοχής και έκθεσης εμπορευμάτων, γραφεία, χώρους αποθήκευσης και διακίνησης…
Κτίριο έκθεσης αυτοκινήτων

Κτίριο έκθεσης αυτοκινήτων

Έπειτα από τον οραματισμό για την δημιουργία ενός κτιρίου – τοπόσημο – για την περιοχή, το επόμενο βήμα ήταν η ανάθεση μιας ολοκληρωμένης μελέτης σε μια ομάδα ανθρώπων με πολύχρονη…
Το νέο αρχιτεκτονικό στούντιο των Block722

Το νέο αρχιτεκτονικό στούντιο των Block722

Το νέο, σύγχρονο στούντιο αρχιτεκτονικής στην καρδιά της Αθήνας, δημιουργήθηκε από τους Block722 για να αποτελέσει τη νέα τους έδρα. Ο σχεδιασμός δεν ανταποκρίνεται μόνο στις καθημερινές ανάγκες, αλλά αντανακλά…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.