Μετατροπή χώρου γραφείων σε χώρο εστίασης

Στο Μαρούσι, μέσα στο κτιριακό συγκρότημα Green Plaza, ένας πρώην χώρος γραφείων 500τμ μεταμορφώθηκε στο χώρο εστίασης Αll Day Βar-Bistro Rey Pablo από το αρχιτεκτονικό γραφείο KOKORELIAARCHITECTS.
Η κυρίαρχη ιδέα γύρω από το σχεδιασμό, βασίστηκε στη μετάφραση της ταυτότητας του μαγαζιού σε αρχιτεκτονικό αποτέλεσμα. Ιδιαίτερη πρόκληση σχεδιαστικά αποτέλεσε η γεωμετρία του χώρου & η υπάρχουσα ψυχρή φύση του, όλο γυαλί & λευκό μάρμαρο,  που έρχονταν σε αντίθεση με την αισθητική που προέβλεπε  το μελλοντικό εστιατόριο. Καταλυτικοί παράγοντες στη αρχιτεκτονική σύνθεση αποτέλεσαν επίσης  η μέγιστη αξιοποίηση φυσικού φωτισμού, η έμφαση του ύψους στην κεντρική αίθουσα, η κυκλοφορία στο χώρο, και η λειτουργία της κουζίνας.
Βιομηχανικά στοιχεία όπως μεταλλικό πλέγμα, τσιμεντοκονία, υδραυλικοί σωλήνες μεταμορφωμένοι σε φωτιστικά,  κυριαρχούν στο χώρο και συνυπάρχουν με ποιο ζεστές πινελιές από ξύλο και τούβλο. H οικοδομική σκαλωσιά που διατρέχει όλο τον νότιο τοίχο ως βιβλιοθήκη, σε συνδυασμό με τα διάφορα τοποθετημένα διακοσμητικά που φέρουν αίσθηση ιδιωτικής κατοικίας, συνθέτουν μια άγρια και παράλληλα οικεία ατμόσφαιρα προσκαλώντας τον χρήστη να αφεθεί στο χώρο.

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονική μελέτη: KOKORELIA ARCHITECTS
Ολοκλήρωση: 2017
Εμβαδό: 500 m²

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

"Μεταβαλλόμενο σκηνικό" Φαρμακείο στο Κρυονέρι

Βασική σχεδιαστική πρόθεση είναι η δημιουργία ενός μεταβαλλόμενου σκηνικού, τα στοιχεία του οποίου καθώς παραμετροποιούνται κατευθύνουν το βλέμμα και την κίνηση του επισκέπτη στο σύνολο των προϊόντων της έκθεσης. Το…
Κατάστημα ξηρών καρπών στην Κηφισιά

Κατάστημα ξηρών καρπών στην Κηφισιά

Το κατάστημα, που αποτελεί μέρος της αλυσίδας "CARPO", συνδυάζει την πώληση ξηρών καρπών ψημένων σε φούρνο εντός του καταστήματος, φρέσκου καφέ και άλλων σχετικών προϊόντων. H δημιουργία μεγαλύτερου καθιστικού στο…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.