Ανακαίνιση καταστήματος στο Χαλάνδρι

Η εταιρία C marso δραστηριοποιείται για περισσότερα από 25 χρόνια στο χώρο της αισθητικής και της περιποίησης των άκρων και μετρά περισσότερα από 20 καταστήματα πανελλαδικά. Σαν επιχείρηση ασχολείται κυρίως με τρεις τομείς. Τη δημιουργία δικτύου κέντρων αισθητικής, την εισαγωγή και την εμπορία εξοπλισμού και υλικών, καθώς και την εκπαίδευση και την παρουσίαση ειδικών δεξιοτήτων επαγγελματικών εφαρμογών.
Οι βασικές λειτουργίες του καταστήματος και η ίδια η χρήση έπαιξαν βασικό ρόλο στο σχεδιασμό, στην τελική αναδιαμόρφωση του χώρου και στα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν. Το κατάστημα χωροθετήθηκε σε κομβικό σημείο στο Χαλάνδρι, στην πρώην πλατεία Κένεντι, στη συμβολή δύο κεντρικών οδικών αρτηριών υπερτοπικής σημασίας.
Το κατάστημα διαρθρώνεται σε τρία επίπεδα με στόχο τη σαφή διάκριση των λειτουργιών. Έτσι, προέκυψε στο επίπεδο του ισογείου να δημιουργηθεί ένας χώρος υποδοχής, ένας για βοηθητικές χρήσεις WC καθώς και ένας ευρύτερος για τη διαχείριση των προϊόντων και για τα σεμινάρια που πραγματοποιούνται στο χώρο. Στον όροφο τοποθετήθηκαν τα γραφεία, η διοίκηση και το λογιστήριο, ενώ στο υπόγειο θα πραγματοποιείται η αποθήκευση των προϊόντων.
Βασικό συνθετικό στοιχείο αποτέλεσε το αίθριο, καθώς συμβάλλει καθοριστικά στη χωρική συνοχή του ισογείου και του ορόφου, πραγματοποιώντας τη σύνδεσή τους. Έχει επιτευχθεί ο διάλογος μεταξύ καταστήματος και δρόμου, χάρη στην ευρεία χρήση και μεγάλου ύψους κουφώματα ταυτόχρονα, που έχουν τοποθετηθεί περιμετρικά του καταστήματος με αποτέλεσμα να υπάρχει άμεση θέαση από το ισόγειο προς το δρόμο αλλά και διαγώνιες οπτικές φυγές από τον πρώτο όροφο επίσης προς αυτόν.
Οι υπόλευκες αποχρώσεις προσδίδουν στο χώρο ένα κλίμα χαλάρωσης απαραίτητο για το χρήστη, τονίζοντας το πράσινο του αιθρίου. Το μάρμαρο, το μέταλλο και το ξύλο που χρησιμοποιήθηκαν αντιπαραβάλλονται, προκαλούν εναλλαγές αντανακλάσεων, διαμορφώνοντας παράλληλα έναν καμβά πάνω στον οποίο αναδεικνύονται αισθητά τα προϊόντα με την ποικιλία των χρωμάτων τους και με τις διαφορετικές υφές τους.

Περισσότερα...

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονική μελέτη: Χρυσή Τομή Collective Architecture
Στατική μελέτη: Κωνσταντίνος Μπάκας, πολιτικός μηχ. Ε.Μ.Π.
H/M μελέτη: Αλέξιος Μπάκας, μηχανολόγος μηχ. Msc
Επίβλεψη: Μιχάλης Μπάκας, αρχιτέκτονας μηχ. Ε.Μ.Π.
Κείμενο: Κατερίνα Στρίκη Μαγιάκη, αρχιτέκτονας μηχ. Ε.Μ.Π.
Συνεργάτης: Αύρα Λεβέντη, BA interior design
Τεχνική εταιρεία κατασκευής: Χρυσή Τομή ΑΕ, Νικόλαος Σερπετίνης
Τοποθεσία: Χαλάνδρι
Ιδιοκτήτης: C MARSO
Εμβαδό: 250 m²
Χρόνος μελέτης: 2017
Χρόνος κατασκευής: Φεβρουάριος - Ιούνιος 2017
Φωτογραφίες: Ντέμη Καρατζαφέρη

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Ανακαίνιση διαμερίσματος στην Πλάκα

Ανακαίνιση διαμερίσματος στην Πλάκα

Το ακίνητο βρίσκεται στο κέντρο της Πλάκας, μιας από τις πιο γραφικές γειτονιές της ελληνικής πρωτεύουσας, στους πρόποδες του βραχώδους λόφου της Ακρόπολης. Από τα παράθυρα του καθιστικού μπορεί κάποιος…
Ανακαίνιση ξενοδοχείου

Ανακαίνιση ξενοδοχείου "Arcadia", στην Τρίπολη

Το ξενοδοχείο "Arcadia" βρίσκεται στην πρώτη πλατεία που συναντά κανείς, μπαίνοντας στην πόλη της Τρίπολης. Λειτουργεί από την εποχή του μεσοπολέμου και αρχικά ήταν ένα τριώροφο κτίριο. Στις αρχές της…
Αποκατάσταση αρχοντικού στο Πήλιο

Αποκατάσταση αρχοντικού στο Πήλιο

Πέτρινοι τοίχοι, που αναδεικνύουν μέσω της υλικότητάς τους "μνήμες ζωής" και συμμετέχουν σ' ένα δημιουργικό διάλογο με τα στοιχεία της σύγχρονης κατασκευής, διεκδικώντας τη συνέχεια της ύπαρξής τους. Ένας δημιουργικός…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.