Ανακαίνιση ξενοδοχειακού συγκροτήματος στο Λασίθι

Το "Wyndham Grand Crete Mirabello Bay" βρίσκεται στις πλαγιές του Λασιθίου, σε ένα τοπίο σπάνιας φυσικής ομορφιάς. Πρόκειται για ένα παραλιακό συγκρότημα, που αποτελείται από 311 δωμάτια και bungalows, χώρους αναψυχής, καθώς και συνεδριακές εγκαταστάσεις δυναμικότητας 550 ατόμων, συνδυάζοντας έτσι το συνεδριακό τουρισμό με τις εξυπηρετήσεις ενός παραθαλάσσιου προορισμού, που λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Η κύρια πρόκληση στο σχεδιασμό των εσωτερικών χώρων ήταν η ενσωμάτωση στοιχείων σύγχρονης πολυτέλειας σε συνδυασμό με μοτίβα της κρητικής διακοσμητικής παράδοσης. Με αυτόν τον τρόπο το ξενοδοχείο διατηρεί ταυτόχρονα τη χαλαρή ατμόσφαιρα ενός "resort", χωρίς να υποβαθμίζεται όμως η λειτουργία του ως προς την εξειδικευμένη κάλυψη των αναγκών, που απαιτείται για μία ολοκληρωμένη και επιτυχημένη διοργάνωση.

Το καθιστικό του χώρου υποδοχής διαμορφώνεται σε ύφος art deco, με αναπαυτικά έπιπλα και επιφάνειες σε οξειδωμένο χρυσό, αλλά και καθρέφτες, που μεταφέρουν την αναμενόμενη αίσθηση πολυτέλειας ενός ξενοδοχείου πέντε αστέρων. Διάτρητα ξύλινα διαχωριστικά οργανώνουν το μεγάλο χώρο σε μικρότερες γωνιές, επιπλωμένες με καναπέδες σε δροσερά λινά υφάσματα. Οι λεπτομέρειες στα υφάσματα των μαξιλαριών και στα διακοσμητικά κεραμικά αντικείμενα παραπέμπουν στην κρητική παραδοσιακή τέχνη. Από τα μοτίβα των παραδοσιακών κρητικών υφαντών έχει προκύψει και το χαρακτηριστικό μοτίβο, που χρησιμοποιείται στα διάτρητα διαχωριστικά του lobby, ενώ τμήμα του επαναλαμβάνεται και στα δωμάτια. Το μπαρ στη βεράντα προσφέρει χαλάρωση και δροσιστικά cocktails μετά από μια βουτιά στην πισίνα ή μια μέρα στη θάλασσα.

Στα πλήρως ανακαινισμένα δωμάτια και διαμερίσματα, ευχάριστοι, ανοικτόχρωμοι χρωματικοί τόνοι σε υφάσματα και ταπετσαρίες δημιουργούν ατμόσφαιρα κομψότητας, πολυτέλειας και ιδιωτικότητας, ενώ τα διακοσμητικά αντικείμενα είναι αυθεντικά είδη τοπικής λαϊκής τέχνης.
Συνεδριακές αίθουσες και χώροι διαφόρων μεγεθών μπορούν να φιλοξενήσουν ένα μεγάλο εύρος εκδηλώσεων, όπως συνέδρια και εταιρικές συναντήσεις αλλά και δεξιώσεις ή άλλες εορταστικές εκδηλώσεις. Ο φυσικός φωτισμός των αιθουσών, κατάλληλα φιλτραρισμένος, προσφέρει ιδανική επαγγελματική ατμόσφαιρα για συνεδριακή χρήση, ενώ λειτουργεί ευχάριστα κατά τη φιλοξενία ιδιωτικών εκδηλώσεων, δημιουργώντας οικείο και φιλικό περιβάλλον.

Περισσότερα...

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονική μελέτη:
SCHEMA 4 ARCHITECTS / ΕΛΕΝΗ ΣΠΑΡΤΣΗ
Ομάδα μελέτης:
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΖΑΡΟΜΥΤΙΔΟΥ, ΜΥΡΤΩ ΓΙΑΜΠΟΥΡΑ, ΜΑΡΙΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΟΥ, ΕΦΡΑΙΜ ΠΑΠΑΘΩΜΑΣ, ΖΩΗ ΤΣΑΤΙΡΗ
Κατασκευή, επίβλεψη & ιδιοκτησία:
ZEUS INTERNATIONAL
Tοποθεσία:
ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΚΡΗΤ
Συνολικό εμβαδό κτιρίου:
19.289 m2 (συνολικό εμβαδό πραγματοποιημένης δόμησης)
10.340 m2 (εμβαδό ανακαινισμένων χώρων)
Xρόνος μελέτης:
2018 - 2019
Xρόνος κατασκευής:
2019
Φωτογραφίες:
HEINZ TROLL PHOTOGRAPHY

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Ανάπλαση όψεων εμπορικού κτιρίου

Ανάπλαση όψεων εμπορικού κτιρίου

Η πρόκληση ήταν μεγάλη για την ανάπλαση όψεων ενός υφιστάμενου κτιρίου στην Ερμού και πλατεία Μοναστηρακίου που κάηκε από τις φωτιές στα γεγονότα του Δεκεμβρίου 2008. Μετά την καθαίρεση διατηρήθηκε…
Όψη από χαλκό σε προσθήκη μουσείου στην Ζυρίχη

Όψη από χαλκό σε προσθήκη μουσείου στην Ζυρίχη

Χτισμένο κατά μήκος των τειχών της πόλης Rapperswil στη Ζυρίχη, το μικρό οχυρωματικό σύνολο του 1492 που λειτουργεί πλέον ως μουσείο, συγκροτείται από ένα μεσαιωνικό πύργο και μια κατοικία, τα…
Επανασχεδιασμός του εσωτερικού ενός υπάρχοντος και βραβευμένου chalet, Παρνασσός

Επανασχεδιασμός του εσωτερικού ενός υπάρχοντος και βραβευμένου chalet, Παρνασσός

Στην περίπτωση επανασχεδιασμού του εσωτερικού του συγκεκριμένου σαλέ, μας ζητήθηκε να παρέμβουμε σε ένα υπάρχον κτίριο και να επανεξετάσουμε την ιδέα του σχεδιασμού σε βουνό ώστε να αντισταθμίσουμε τον υπάρχοντα…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.