Αναδιαμόρφωση κατοικίας Roca Llisa στην Ibiza, Ισπανία

Η κατοικία βρίσκεται σε λοφώδες τοπίο με εκπληκτική θέα στον ωκεανό και το νησί Formentera, σε μια αποκλειστική κατοικημένη περιοχή στο νησί της Ίμπιζα, που ονομάζεται Roca Llisa και αποτελεί πλήρη αναδιαμόρφωση μιας υπάρχουσας ισόγειας κατοικίας.
Οι ιδιοκτήτες ζήτησαν να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο σπίτι, που θα επέτρεπε την οικεία και απλή οικογενειακή διαβίωση, καθώς και την εκτεταμένη διασκέδαση μεγάλων ομάδων φίλων. Η πλήρης ανακαίνιση περιλάμβανε πρόσθετα καταλύματα με τη μορφή δωματίων. Το τελειωμένο σπίτι δίνει με επιτυχία μια αίσθηση ήρεμης απλότητας, λουσμένο στο φυσικό φως.
Για να επιτευχθεί αυτό, η σχεδιαστική προσέγγιση επικεντρώθηκε στη χρήση οργανικών υλικών, συμπεριλαμβανομένης της ξυλείας και της πέτρας, για να ενσωματώσει το κτίριο στην περιοχή του, προσθέτοντας ζεστασιά και βάθος στο ελάχιστο εσωτερικό. Μεγάλες συρόμενες, γυάλινες πόρτες στις υπαίθριες βεράντες "σβήνουν" τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού χώρου.
Ο τολμηρός αλλά διακριτικός φωτισμός προκαλεί αντιθέσεις, ενώ ο κρυφός φωτισμός έχει ενσωματωθεί σε όλες τις εσοχές για να δώσει ζεστή λάμψη στις άκρες. Ο κρυφός φωτισμός έχει επίσης χρησιμοποιηθεί για να τονίσει τα φυσικά τελειώματα.
Το αρχιτεκτονικό γραφείο χρησιμοποίησε μια μαλακή, φυσικά εμπνευσμένη χρωματική παλέτα, όπου η χρήση διαφόρων υλικών και υφών προσθέτει βάθος και αντηχεί μια αβίαστη οργανική αίσθηση πολυτέλειας. Τα βαμβακερά, τα λινά, η ακατέργαστη ξυλεία, η πέτρα και το μάρμαρο σε φόντο λευκών λευκών τοίχων δίνουν στους εσωτερικούς χώρους μια φυσική ηρεμία και γαλήνη. Ο εκλεκτικός συνδυασμός σύγχρονων σχεδίων, και χειροποίητων αντικειμένων αντικατοπτρίζουν την ευρεία εκτίμηση και κατανόηση της τέχνης από τους ιδιοκτήτες  και την επιθυμία τους για σύγχρονη πολυτέλεια, όπου κάθε στιγμή μετράει και ένα σπίτι παρέχει τα κυριολεκτικά θεμέλια ενός ισορροπημένου τρόπου ζωής.

Περισσότερα...

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονική μελέτη: SAOTA & ARRCC,  Stefan Antoni & Mark Rielly
Αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων: ARRCC, Mark Rielly, Michele Rhoda & Chad Brander
Εσωτερική διακόσμηση: ARRCC, Mark Rielly & Sarika Jacobs
Εμβαδό οικοπέδου: 2.208,00m²
Εμβαδό κτιρίου: 845m²
Χρόνος αποπεράτωσης: 2014
Φωτογραφίες: Lorenzo Vecchia

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Διαμόρφωση κατοικίας με ενιαίους χώρους

Διαμόρφωση κατοικίας με ενιαίους χώρους

Το loft εισάγει τη έννοια της διαρκούς επικοινωνίας στην κατοίκηση, μέσω μεγάλων ενιαίων χώρων που επιτρέπουν τη συνεχή επαφή των χρηστών, τη διαδικασία ανταλλαγής πληροφοριών, σκέψεων, ιδεών και  αισθημάτωνΟι λειτουργικές…
Διαμόρφωση οδοντιατρείου στη Θεσσαλονίκη

Διαμόρφωση οδοντιατρείου στη Θεσσαλονίκη

Το ιατρείο βρίσκεται στον πρώτο όροφο μιας πολυκατοικίας της δεκαετίας του 50 με έντονα τα στοιχεία του μοντερνισμού εξωτερικά.Σχεδιαστική πρόθεση ήταν να δημιουργηθεί ένας ευέλικτος χώρος, που να απευθύνεται στις…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.