Ειδική κατασκευή διαχωριστικού σε χώρο εισόδου

  • Davey McEathron Architecture

Σε αυτό το διαμέρισμα στο Όστιν του Τέξας, ο χώρος της εισόδου οργανώνεται με τη βοήθεια ενός διάτρητου διαχωριστικού, που οριοθετεί τις επί μέρους λειτουργίες, χωρίς να διακόπτει την οπτική επαφή των χώρων. Η ειδική κατασκευή από ξύλο χαρακτηρίζεται από τις διαγώνιες χαράξεις - ράφια, που παίρνουν το χαρακτήρα μιας βιβλιοθήκης, ενώ παράλληλα ενσωματώνει και μια καθιστική επιφάνεια. Με αυτόν τον τρόπο, φιλτράρονται οι θεάσεις προς το χώρο της κουζίνας, χωρίς να αποκόπτεται ο φυσικός φωτισμός. Φωτογραφίες: Leonis Furmansky & Dave McEathron Architecture.

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Διαχωριστικά κατασκευασμένα από χαρτί

Διαχωριστικά κατασκευασμένα από χαρτί

Στο σχεδιασμό του γραφειακού χώρου για διαφημιστική εταιρεία στην Αθήνα, χρησιμοποιήθηκαν πρωτότυπα διαχωριστικά πετάσματα. Συντίθενται ως αυτοφερόμενα στοιχεία και είναι κατασκευασμένα από χάρτινες, χρωματιστές μονάδες, που συναρμολογούνται και αποκτούν στατικότητα.…
Μετατροπή βιομηχανικού κτιρίου σε χώρο γραφείων

Μετατροπή βιομηχανικού κτιρίου σε χώρο γραφείων

Το κτίριο του 1927, που στέγαζε την κρεαταγορά της Βουδαπέστης, άλλαξε χρήση και μετατράπηκε σε ένα σύγχρονο χώρο εργασίας. Μέσα από τη σύνθεση διαφορετικών επιπέδων, η αρχιτεκτονική ομάδα αξιοποίησε τον…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.