"Πράσινη" όψη σε βιομηχανικό κτίριο

  • G8A Architecture & Urban Planning
  • Rollimarchini Architekten

Η όψη στο βιομηχανικό κτίριο "Jakob Factory" στο Βιετνάμ, με εμβαδό 30.000 τ.μ., διαμορφώνεται μέσω μιας καινοτόμου κατασκευής, με χαρακτηριστικά βιώσιμου σχεδιασμού.

Συνθετικά, η όψη αποκτά ένα χαρακτήρα φιλικό προς το περιβάλλον. Οργανώνεται με φύτευση, η οποία μοιάζει να αναρτάται επάνω σε οριζόντιες πλάκες, που συγκρατώνται από χαλύβδινα σχοινιά, διασφαλίζοντας παράλληλα και πιο ευχάριστους εσωτερικούς χώρους για τους εργαζόμενους.

Οι όψεις καλύπτουν περιμετρικά το κτιριακό συγκρότημα ως μια εξωτερική επιδερμίδα, προστατεύοντάς το από τον ήλιο και τη βροχή. Ταυτόχρονα, ο χειρισμός της "πράσινης" όψης προσφέρει φυσικό αερισμό και συμβάλλει στη ρύθμιση της θερμοκρασίας στο εσωτερικό του κτιρίου, φιλτράροντας τον αέρα. Φωτογραφίες: Hiroyuki Oki.

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Πέτρινος τοίχος με διαμπερές τζάκι

Πέτρινος τοίχος με διαμπερές τζάκι

Η εξοχική κατοικια βρίσκεται σε κτήμα με λίγες ελιές και χαρουπιές στους λόφους πάνω από τον Άγιο Νικόλαο Εξω Μάνης. Ο πέτρινος τοίχος ντύνει το σκελετό του γιαπιού περιμετρικά. Αφήνει…
Μεταλλικός πρόβολος με λειτουργία στεγάστρου και εξώστη

Μεταλλικός πρόβολος με λειτουργία στεγάστρου και εξώστη

Στο αρχαιολογικό μουσείο των Χανίων, οι γεωμετρικοί χειρισμοί του εξώστη τονίζουν τον τραπεζοειδή χαρακτήρα του μονολιθικού όγκου. Ο μεταλλικός πρόβολος προσδίδει έντονη ογκοπλαστική ταυτότητα στο κέλυφος, ενώ παράλληλα λαμβάνει λειτουργικό…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.