Μεταλλικό κτίριο - πρόβολος

  • G.Natkevičius
  • A.Adomaitis
  • R.Babrauskas

Η κατοικία αναπτύσσεται με τη μορφή ενός προβόλου μήκους 15 μέτρων, που δίνει την αίσθηση ότι αιωρείται πάνω από το έδαφος. Ο συνθετικός αυτός χειρισμός αποκτά και λειτουργικό χαρακτήρα, καθώς επιτρέπει τη διαμόρφωση ενός προστατευμένου χώρου στάθμευσης. Η μονολιθική δομή του προβόλου επενδύεται εξωτερικά με ξύλο από αγριόπευκο, ενώ τα μεγάλα ανοίγματα προσφέρουν άπλετη θέα. Μονοκατοικία στην πόλη Utri, Λιθουανία. Φωτογραφίες: R.Urbakavičius.

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Ξύλινη σκάλα σε τοίχο με εμφανές σκυρόδεμα

Ξύλινη σκάλα σε τοίχο με εμφανές σκυρόδεμα

Μονοκατοικία στο Μπουένος Άιρες στην Αργεντινή. Η πρόταση του αρχιτεκτονικού γραφείου Estudio GMARQ ήταν να σχεδιαστεί το σπίτι ως ένα λευκό κιβώτιο που στηρίζεται σε όγκους εκτεθειμένου οπλισμένου σκυροδέματος. Στο χώρο…
Ανακαίνιση χώρου με προσθήκη μεταλλικών κατασκευών

Ανακαίνιση χώρου με προσθήκη μεταλλικών κατασκευών

Στο πλαίσιο ανακαίνισης μιας νεοκλασικής κατοικίας στα Εξάρχεια, τα επιχρίσματα αφαιρέθηκαν από τους πέτρινους περιμετρικούς τοίχους, ενώ οι μεταλλικές κατασκευές που προστέθηκαν σχεδιάστηκαν έτσι, ώστε να μην παρεμβαίνουν στην ιστορικότητα…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.