Τζάκι στη σουίτα του Park Hyatt Milano hotel

  • Flaviano Capriotti

Ο αρχιτέκτονας Flaviano Capriotti ερμηνεύει το πνεύμα ενός εμβληματικού ξενοδοχείου, σχεδιάζοντας χώρους με διακριτική, ψιθυριστή πολυτέλεια.
Στη μία εκ των τριών επώνυμων σουιτών, την Montenapoleone, η λογική συμμετρία των χώρων, με εισόδους στο κέντρο των δωματίων, διακόπτεται μόνο στην περιοχή που χωρίζει το σαλόνι από την τραπεζαρία. Εδώ, υπάρχει ένα τζάκι δύο όψεων με κοίλη πλευρά από χαλκό και πίσω μέρος από μάρμαρο. Η σχεδίαση του τζακιού και οι επιλογές υλικών αντικατοπτρίζουν τη σύγχρονη αισθητική με κλασικές πινελιές που χαρακτηρίζει τον σχεδιασμό των σουιτών του ξενοδοχείου, ενώ ταυτόχρονα διατηρούν μια αίσθηση ζεστασιάς και κομψότητας που είναι κομβική για την όλη εμπειρία των φιλοξενούμενων.

Αρχιτέκτονας: Flaviano Capriotti
Φωτογραφίες: Filippo e Andrea Tagliabue

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Τζάκι αερίου

Τζάκι αερίου

Λιτή μαρμάρινη επένδυση σε τζάκι αερίου σε καθιστικό κατοικίας στο Λος Άντζελες. Φωτογράφοι Berlyn Photography and Tim Street-Porter.
Τζάκι με επένδυση από μάρμαρο

Τζάκι με επένδυση από μάρμαρο

Σε ένα ρετιρέ στο κέντρο του Μάαστριχτ, έκτασης 300 m2, οι επιφάνειες του τζακιού επενδύονται με μάρμαρο, προσδίδοντας αισθητική πολυτέλειας. Ο μονολιθικός όγκος του τζακιού κυριαρχεί στο καθιστικό, ορίζοντας το…
Τζάκι σε ενιαίο χώρο καθιστικού / υπνοδωματίου

Τζάκι σε ενιαίο χώρο καθιστικού / υπνοδωματίου

Στο πλαίσιο χώρου – σοφίτας με χρήση κατοικίας σε προϋπάρχον κτίριο βιομηχανικού χαρακτήρα, βασική ιδέα αποτέλεσε η σύζευξη των κοινόχρηστων και των ιδιωτικών χρήσεων. Το ρόλο των τοίχων αναλαμβάνουν δομικά…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.