Στέγη - παρατηρητήριο με παραμετρικό σχεδιασμό

  • Büro Ziyu Zhuang

Το κτίριο βρίσκεται στο Chengdu της Κίνας και στεγάζει εστιατόριο, μπαρ, τεϊοπωλείο και μια πισίνα υπερχείλησης, ενώ στην κορυφή του υπάρχει ένα παρατησητήριο. Σχεδιάστηκε σε άμεση ανταπόκριση στο περιβάλλον φυσικό τοπίο. Οι κυματοειδείς μορφές του συνδέονται σε διάφορα ύψη, σχεδιασμένες να δημιουργούν την εντύπωση ότι αποτελούν μέρος της ανερχόμενης επιφάνειας του βουνού.
Φωτογραφίες: Schranimage

 

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Φυτεμένη στέγη σε κατοικία διακοπών

Φυτεμένη στέγη σε κατοικία διακοπών

Μια εξοχική κατοικία σε ένα καταπράσινο λόφο με θέα στον κόλπο του Long Island, καλύπτεται από ακατέργαστο ξύλο, χάλυβα και σκυρόδεμα, ώστε να ενσωματώνεται απόλυτα στο περιβάλλον. Σχεδιασμένο για μια οικογένεια,…
Στέγη κατοικίας εμπνευσμένη από την ιστιοπλοΐα

Στέγη κατοικίας εμπνευσμένη από την ιστιοπλοΐα

Η στέγη στο έργο Sail House στην Καραϊβική αποτέλεσε έμπνευση της ιστιοπλοϊκής κουλτούρας της περιοχής και των περιβαλλοντικών συστημάτων οικοδόμησης. Οι ανθεκτικές μεμβράνες οροφής παρέχουν σκιά από τον ήλιο του…
Πράσινο δώμα με αναδιπλώσεις σε κατοικία στη Βραζιλία για ένταξη στο φυσικό τοπίο

Πράσινο δώμα με αναδιπλώσεις σε κατοικία στη Βραζιλία για ένταξη στο φυσικό τοπίο

Η κατοικία μοιάζει να ίπταται, επιτρέποντας στη χλωρίδα και την πανίδα να αναπτύσσονται από κάτω της. Το ρευστό περίγραμμα υπαγορεύεται από τα ψηλά δέντρα που διατηρήθηκαν, ενώ τα ανοίγματα και…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.