Διαμόρφωση ξύλινης στέγης σε ιστορικό κτίριο

Το κλιμακοστάσιο καταλήγει σε διαφώτιστο στη στέγη, που ενισχύει το φυσικό φωτισμό. Η ξύλινη στέγη του κτιρίου, ανακατασκευάστηκε πλήρως, με διαμόρφωση ενός δωματίου στη στάθμη της, ενώ διατηρήθηκαν και αναδείχθηκαν τα παλαιά ζευκτά της, ως εκθέματα αναφοράς των κατασκευαστικών λεπτομερειών της εποχής της, υπογραμμίζοντας την ιστορικότητα του κτιρίου.
Φωτογραφίες: Νίκος Δανιηλίδης

 

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Φυτεμένο δώμα σε υπόσκαφο οινοποιείο

Φυτεμένο δώμα σε υπόσκαφο οινοποιείο

Με στόχο να αξιοποιηθεί η συχνή ηλιοφάνεια, που χαρακτηρίζει την κοιλάδα Νάπα της Καλιφόρνια, η οροφή του οινοποιείου διαμορφώθηκε ως ένα πράσινο δώμα. Ενσωματώνει τρεις ηλιακούς συλλέκτες, οι οποίοι παράγουν…
Το δώμα ως υπαίθριο καθιστικό

Το δώμα ως υπαίθριο καθιστικό

Η κατοικία Casa Biblioteca χωροθετείται σε μια δασική περιοχή, στο Σάο Πάολο Βραζιλίας. Η οροφή της αποτελείται από μια ορθογωνική πλάκα σκυροδέματος, πάχους 15 cm, η οποία στηρίζεται σε 8…
Δώμα κατοικίας διαμορφωμένο ως βεράντα

Δώμα κατοικίας διαμορφωμένο ως βεράντα

Σε μια παραθαλάσσια εξοχική μονοκατοικία στη Χιλή, η επίπεδη οροφή αντιμετωπίζεται ως επέκταση των υπαίθριων χώρων αναψυχής του κτιρίου. Επιχειρώντας να εντάξουν το έργο στις ιδιαιτερότητες του περιβάλλοντος τόσο ως…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.