Πέργκολα από λευκό σκυρόδεμα

  • HEMAA

Η κατοικία βρίσκεται στη δυτική πλευρά της πόλης του Μεξικού. Ο δεύτερος όροφος φιλοξενεί την κύρια βεράντα, με πέργκολα από λευκό σκυρόδεμα, η οποία μαζί με το θόλο των ψηλών δέντρων που την περιβάλλουν δημιουργεί ένα πλέγμα φωτός και σκιάς.
Η ουδέτερη χρωματική παλέτα, μαζί με το φυσικό φωτισμό δημιουργούν μια χωρική ποιότητα που προάγει την ήρεμη ατμόσφαιρα και την ιδιωτικότητα, ενώ επιβεβαιώνει τον οικιακό χαρακτήρα του έργου.
Πηγή: V2com. Φωτογραφίες: Rafael Gamo

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Ελαφρά διαχωριστικά από μέταλλο και καλάμια

Ελαφρά διαχωριστικά από μέταλλο και καλάμια

Η μεταλλική πέργκολα, τα κάθετα διαχωριστικά αλλά και τα εξωτερικά πετάσματα διαμορφώνονται μέσα από ασύμμετρες επαναλήψεις μετάλλων και αποφλοιωμένη λυγαριάς. Ασιατικό εστιατόριο στη Χαλκιδική. Φωτογραφίες: Μίνος Αλχανάτης.
Σκίαση αυλής με πέργκολα

Σκίαση αυλής με πέργκολα

Η ελαφριά πέργκολα από καστανιά μοιάζει να ίπταται ανάμεσα στους κτιριακούς όγκους και εναρμονίζεται με το κυκλαδίτικο τοπίο, ενώ η διάταξη των χώρων γύρω από την κεντρική αυλή, απλοποιεί την…
Καμπυλότητα όψης για ηλιοπροστασία

Καμπυλότητα όψης για ηλιοπροστασία

Η εξαρχής γλυπτική χειρονομία της κατοικίας στο Ηράκλειο προκύπτει από την ηλιόλουστη συνθήκη: επιδιώκεται μέσω μιας διπλής καμπυλότητας το κτίριο να καμπυλωθεί, να λυγίσει από τη δύναμη της πορείας του…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.