Ξύλινα σκίαστρα σε κτίριο γραφείων

Σε αυτό το κτίριο γραφείων κάθε όψη μετασκευάστηκε ανάλογα με τον προσανατολισμό της. Σκίαστρα ειδικής κατασκευής με περσίδες από φυσική μασίφ ξυλεία αναρτήθηκαν εξωτερικά, για να προστατεύουν τους χώρους από την υπερθέρμανση και τη θάμβωση. Το σχήμα τους παραπέμπει στα ιστιοφόρα που κατέκλυζαν κάποτε το γειτονικό λιμάνι του Πειραιά, καλύπτοντας παράλληλα πολλές επιπλέον ανάγκες: φιλτράρουν οπτικά και ηχητικά την κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ βελτιώνουν και την ποιότητα του εισερχόμενου αέρα.
Φωτογραφίες: Μεγακλής Γαντζίας

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Ξύλινα κατακόρυφα σκίαστρα

Ξύλινα κατακόρυφα σκίαστρα

Ξύλινα κατακόρυφα καφασωτά προσφέρουν ηλιοπροστασία από τον απογευματινό ήλιο, στην τραπεζαρία με νότιο προσανατολισμό, σε μονοκατοικία στη Βραζιλία. Φωτογράφος Romulo Fialdini.
Πέργκολα με καλαμιές

Πέργκολα με καλαμιές

Σε κατοικία στην Ίο, οι πέργκολες με τις καλαμιές προσφέρουν ένα καταφύγιο σκιάς, το οποίο λειτουργεί ως συνέχεια των στεγασμένων χώρων της κατοικίας. Φωτογραφία: Παναγιώτης Βουμβάκης.
Διαμόρφωση πέργκολας για σύνδεση όγκων κατοικίας

Διαμόρφωση πέργκολας για σύνδεση όγκων κατοικίας

Οι δύο κύριοι όγκοι της κατοικίας "Casa Malandra" συνδέονται μέσω μιας πέργκολας, φιλτράροντας το φυσικό φως του αιθρίου, ενώ παράλληλα εντάσσεται ένας φυσικός υδάτινος χώρος, δημιουργώντας ένα νέο μικροκλίμα.Φωτογραφία: Onnis…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.