Κατασκευή πέργκολας σε ανακαίνιση κατοικίας

Η διώροφη αυτή κατοικία, η οποία βρίσκεται στον οικισμό "Απολλώνιο" στο Πόρτο Ράφτη, έργο του Κωνσταντίνου Δοξιάδη, ανακαινίστηκε με σκοπό να εξυπηρετήσει τις ανάγκες μιας πολυμελούς οικογένειας. Η πέργκολα της εισόδου αντικαταστάθηκε με μια πιο σύγχρονη κατασκευή, η οποία παρέχει τη δυνατότητα να ελέγχει ο ένοικος της οικίας την ποσότητα τόσο του ηλιασμού, όσο και του αερισμού κατά τη διάρκεια της ημέρας μέσω των ηλεκτρικά κινουμένων περσίδων. Αρχιτεκτονική μελέτη: K-Division Architecture / Μιχάλης Κραουνάκης.
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Βουμβάκης

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Ξύλινο σκίαστρο

Ξύλινο σκίαστρο

Ξύλινο καφασωτό σταθερό σκίαστρο σε κατοικία στο Ακρωτήρι Χανίων. Φωτογράφος: Δημήτρης Καλαποδάς
Χωνευτά ρολά ηλιοπροστασίας

Χωνευτά ρολά ηλιοπροστασίας

Το γωνιακό αυτό διαμέρισμα βρίσκεται στην παραλία της Θεσσαλονίκης, με θέα όχι μόνο προς τη θάλασσα αλλά και προς το δρόμο και την προβλήτα. Με στόχο τη διασφάλιση ανεμπόδιστης θέας,…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.