Σκάλα με πολυχρηστικό χαρακτήρα

  • HBG Arquitectos

Βασικό στόχο στην αποκατάσταση της παλαιάς αγροτικής κατοικίας στην Πορτογαλία, αποτέλεσε η διατήρηση και ανάδειξη του αρχικού παραδοσιακού χαρακτήρα της, μέσα από την ενσωμάτωση σύγχρονων μορφών και υλικών. Τα ξύλινα στοιχεία και οι μεταλλικές λεπτομέρειες συνυπάρχουν αρμονικά με τον πέτρινο τοίχο. Στο εσωτερικό, οι κύριοι χώροι (το καθιστικό, η κουζίνα και η τραπεζαρία) οργανώνονται με τρόπο ενιαίο, ενώ τα υπνοδωμάτια στεγάζονται στον ημιώροφο.
Ο χώρος του κλιμακοστασίου αναδεικνύεται σε κεντρικό σημείο του χώρου, καθώς διαμορφώνεται ως μια ειδική κατασκευή, που συνδυάζει το ξύλο και το σκυρόδεμα. Ενσωματώνοντας έναν πολυχρηστικό χαρακτήρα, τα πατήματα της σκάλας επεκτείνονται ως χαράξεις στο χώρο και μετατρέπονται σε διαφορετικές χρήσεις, όπως πάγκος τραπεζαρίας, τραπέζι και καθιστική επιφάνεια. Casa Rural στην Πορτογαλία. Φωτογραφίες: Ricardo Oliveira Alves.

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Σκάλα με πακτωμένα σκαλοπάτια

Σκάλα με πακτωμένα σκαλοπάτια

Σκάλα με πατήματα από σκυρόδεμα επενδυμένα με ξύλο και πακτωμένα σε τοίχο από εμφανές σκυρόδεμα. Μονοκατοικία στο Rio Grande στη Βραζιλία. Φωτογραφία Carlos Edler.
Κυκλική μορφή εσωτερικού κλιμακοστάσιου

Κυκλική μορφή εσωτερικού κλιμακοστάσιου

Η "σκάλα της ενότητας", η οποία εμπνέεται από τους ολυμπιακούς κύκλους, αναπτύσσεται σε όλο το ύψος του κτιρίου και συνδέει όλους του ορόφους μέσω ενός κεντρικού αίθριου. Το δρύινο κλιμακοστάσιο…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.