Χώρος πισίνας σε συνέχεια του φυσικού τοπίου

Η θερινή κατοικία βρίσκεται στην περιοχή Τούρλος Μυκόνου, σε απόσταση 200 m από την παραλία, ενώ προσφέρει πανοραμική θέα στη χώρα της Μυκόνου, στο βαθύ μπλε του Αιγαίου και στη Σύρο.
Ο διάλογος του κτιρίου με τον περιβάλλοντα χώρο και η σχέση τόπου και τοπίου εκφράζονται μέσω της κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής και των έντονων σχεδιαστικών λεπτομερειών. Ο περιβάλλων χώρος και η ανάπτυξη της κατοικίας σε εσωτερικό και εξωτερικό γίνεται μέσω κλιμακωτών διαβαθμίσεων, δημιουργώντας μία αφηγηματική ακολουθία χώρων με κοινή αισθητική αλλά διαφορετική χρήση.
Η βραχώδης τοπογραφία και η μεγάλη κλίση του οικοπέδου αποτέλεσαν πρόκληση για την κατασκευή τόσο των κτιριακών στοιχείων όσο και του περιβάλλοντα χώρου. Tα βράχια και οι μεγάλες επιφάνειες αντιστήριξης από εμφανή λιθοδομή τοπικής πέτρας επικοινωνούν με τρόπο που επιτρέπουν στους κοινόχρηστους χώρους να αφομοιωθούν από το περιβάλλον. Architecture & Design: DEZONE Archi+. Φωτογραφίες: Voumvakis Architectural Photography.

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Ξύλινο deck

Ξύλινο deck

Ξύλινο deck σε χώρο πισίνας σε εξοχική κατοικία στις Σπέτσες. Φωτογραφίες: Νίκος Δανιηλίδης, Αλέξανδρος N. Τομπάζης
Πισίνα σε άμεση επαφή με το κτίριο

Πισίνα σε άμεση επαφή με το κτίριο

Οι αρχιτέκτονες έδωσαν ιδιαίτερη προσοχή στην ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς της περιοχής με τη χρήση τοπικών υλικών και την επιλογή χρωμάτων και υφών που δε προκαλούν ούτε "φωνάζουν", αλλά εν…
Πισίνα υπερχείλισης με καθίσματα

Πισίνα υπερχείλισης με καθίσματα

Η επιμήκης ορθογωνική πισίνα αναδεικνύεται στον κύριο υπαίθριο χώρο διημέρευσης σε παραθαλάσσια κατοικία στη Βραζιλία. Η πισίνα με υπερχείλιση διαμορφώνεται σε δύο επίπεδα, προκειμένου να ενσωματώσει καθίσματα μέσα στο νερό.…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.