Χώρος πισίνας σε συνέχεια του φυσικού τοπίου

Η θερινή κατοικία βρίσκεται στην περιοχή Τούρλος Μυκόνου, σε απόσταση 200 m από την παραλία, ενώ προσφέρει πανοραμική θέα στη χώρα της Μυκόνου, στο βαθύ μπλε του Αιγαίου και στη Σύρο.
Ο διάλογος του κτιρίου με τον περιβάλλοντα χώρο και η σχέση τόπου και τοπίου εκφράζονται μέσω της κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής και των έντονων σχεδιαστικών λεπτομερειών. Ο περιβάλλων χώρος και η ανάπτυξη της κατοικίας σε εσωτερικό και εξωτερικό γίνεται μέσω κλιμακωτών διαβαθμίσεων, δημιουργώντας μία αφηγηματική ακολουθία χώρων με κοινή αισθητική αλλά διαφορετική χρήση.
Η βραχώδης τοπογραφία και η μεγάλη κλίση του οικοπέδου αποτέλεσαν πρόκληση για την κατασκευή τόσο των κτιριακών στοιχείων όσο και του περιβάλλοντα χώρου. Tα βράχια και οι μεγάλες επιφάνειες αντιστήριξης από εμφανή λιθοδομή τοπικής πέτρας επικοινωνούν με τρόπο που επιτρέπουν στους κοινόχρηστους χώρους να αφομοιωθούν από το περιβάλλον. Architecture & Design: DEZONE Archi+. Φωτογραφίες: Voumvakis Architectural Photography.

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Ξύλινο deck

Ξύλινο deck

Ξύλινο deck σε χώρο πισίνας σε εξοχική κατοικία στις Σπέτσες. Φωτογραφίες: Νίκος Δανιηλίδης, Αλέξανδρος N. Τομπάζης
Μία πισίνα με υπερχείλιση

Μία πισίνα με υπερχείλιση

Πατητή τσιμεντοκονία και πέτρα περιβάλλουν την πισίνα, η οποία γίνεται ένα με τη θάλασσα και τον ορίζοντα σε εξοχική κατοικία στην Σέριφο. Βαρύτητα δόθηκε στη δημιουργία ποικίλων ποιοτήτων εξωτερικών χώρων…
Πισίνα σε επαφή με την κατοικία

Πισίνα σε επαφή με την κατοικία

Στο μέσο επίπεδο τοποθετούνται τα καθιστικά, η τραπεζαρία, το καθημερινό και η κουζίνα, διατεταγμένα σε παράταξη και έχοντας ως εκτόνωση τόσο ένα γραμμικό εξώστη - "belvedere", όσο και έναν υπαίθριο…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.