Διαμόρφωση πισίνας σε κατοικία στο Μεξικό

  • Workshop
  • Diseño y Construcción

Το Casa Houlpoch είναι ένα παλιό αρχοντικό αποικιακού στιλ, από τα τέλη του περασμένου αιώνα. Είναι βαμμένο σε παστέλ τόνους, με μοντέρνα και παραδοσιακά έπιπλα.
Στο κεντρικό αίθριο, μια πισίνα "chukum" σε σχήμα Γ περιβάλλει τα πέτρινα υπολείμματα μιας παλιάς αποικιακής δομής, όπου μια μεγάλη λεύκα δημιουργεί ένα θεαματικό παιχνίδι φωτός και σκιάς με τα φύλλα της, δημιουργώντας την τέλεια ατμόσφαιρα για να φιλοξενήσει μια εξωτερική κουζίνα. Το "Chukum" είναι μια αρχαία τεχνική στόκου που ταιριάζει με τις σύγχρονες τάσεις του σχεδιασμού ενώ αναδεικνύει τη φύση και την απλότητα. Έχει υιοθετηθεί ευρέως στη μεξικανική αρχιτεκτονική, ειδικά στα νοτιοανατολικά της χώρας.
Η χρήση του στόκου σε μπεζ χρώμα, έχει τις ρίζες της στον πολιτισμό των Μάγια, που το χρησιμοποιούσαν για να χρωματίσουν τις επιφάνειες και τις τοιχογραφίες τους. Όντας πρακτικό, οικονομικό και αισθητικά ευχάριστο, έχει γίνει η ναυαρχίδα πολλών σχεδιαστών και κατασκευαστών.

Αρχιτέκτονική μελέτη: Workshop, Diseño y Construcción
Φωτογραφίες: Tamara Uribe

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Πισίνα σε επαφή με τα δωμάτια ξενοδοχείου

Πισίνα σε επαφή με τα δωμάτια ξενοδοχείου

Τα δωμάτια ισογείου διαθέτουν κοινόχρηστη κολυμβητική δεξαμενή, η οποία με βάση τη γεωμετρία της όψης καθίσταται τμηματικά ως ιδιωτική. Η πισίνα διαθέτει κρυφή υπερχείλιση με επένδυση μαρμάρου. Portes Lithos Luxury…
Υδάτινο στοιχείο ως χαρακτηριστικό στοιχείο αρχιτεκτονικής σύνθεσης

Υδάτινο στοιχείο ως χαρακτηριστικό στοιχείο αρχιτεκτονικής σύνθεσης

Το υδάτινο στοιχείο αποτελεί ένα επιπλέον κυρίαρχο χαρακτηριστικό της αρχιτεκτονικής σύνθεσης. Υπό μορφή λίμνης έρχεται σε άμεση οπτική επαφή με το χώρο πρόχειρου καθιστικού, στη συνέχεια εκτείνεται προς τον κήπο,…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.