Κατοικία σε παράλληλη διάταξη

  • Johnson Fain

Το Wall House είναι μια σύγχρονη κατοικία σε οικόπεδο 12 στρεμμάτων στην Καλιφόρνια. Όλοι οι χώροι τοποθετήθηκαν σε παράλληλη διάταξη. Το καθιστικό δεν έχει κανένα υποστήλωμα και η οροφή του αναρτάται από δύο τοίχους από σκυρόδεμα. Η ξύλινη ψευδοροφή στο εσωτερικό ανοίγει με σύστημα αυτοματισμού σε διαφορετικά σημεία αφήνοντας το φυσικό φως να εισέλθει με διάφορα σχέδια. Τον περασμένο μήνα, το Wall House κέρδισε βραβείο στα "2017 AIA Los Angeles Residential Architecture Awards". Φωτογραφίες Johnson Fain.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Αποκατάσταση βίλας στην Ιταλία

Αποκατάσταση βίλας στην Ιταλία

Σε μια βίλα σε φάρμα του 15ου αιώνα στη Σιένα της Ιταλίας, ο δεύτερος όροφος μετατρέπεται σε σύγχρονη λειτουργική κατοικία με όλες τις ανέσεις. Φωτογραφία Centrofotografico.
Ξενοδοχείο σε κτίριο του 19ου αιώνα στο Άμστερνταμ

Ξενοδοχείο σε κτίριο του 19ου αιώνα στο Άμστερνταμ

Στο εσωτερικο του κελύφους ενός κτιρίου του 19ου αιώνα, με νεο-γοτθική πρόσοψη, κατασκευάστηκε ένα υπερσύγχρονο μοντέρνο ξενοδοχείο. Το αίθριο του κτιρίου στεγάστηκε με μεταλλική κατασκευή και φιλοξένησε εστιατόριο και κοινόχρηστους…
Παιδικό δωμάτιο με κουκέτες

Παιδικό δωμάτιο με κουκέτες

Σε εξοχική κατοικία στην Πελοπόννησο, το παιδικό δωμάτιο διαμορφώνεται με κουκέτες και ειδικές κατασκευές από ξύλο, σχεδιασμένες από τους αρχιτέκτονες. Καθαρές καμπύλες και σχηματικές διατρήσεις πάνω στις ξύλινες επιφάνειες συνθέτουν…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.