Διαμόρφωση διώροφου χώρου σε κατοικία

Το "LAM House" βρίσκεται στη Λευκωσία και αποτελεί παράδειγμα κτιρίου σύγχρονης αρχιτεκτονικής, το οποίο προσαρμόζεται στα δεδομένα του τόπου, χρησιμοποιώντας τις παραδοσιακές αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού. Το ισόγειο αποτελείται από έναν ενιαίο χώρο διημέρευσης, με κουζίνα, τραπεζαρία και καθιστικό. Μια αίσθηση άνεσης χαρακτηρίζει αυτό το χώρο, ο οποίος είναι διώροφος σε ύψος και "διπλασιάζεται" σε βάθος όταν ανοίξουν οι γυάλινες πόρτες προς τον κήπο, καθώς ενοποιείται με τον εξωτερικό χώρο. Μια ήρεμη ατμόσφαιρα χαρακτηρίζει το χώρο χάρη στις γήινες αποχρώσεις του κτιρίου και των επίπλων. Το εμφανές σκυρόδεμα χρησιμοποιείται σε διάφορα σημεία, δημιουργώντας μια αντίθεση με τις λευκές επιχρισμένες επιφάνειες. Ο διώροφος ισόγειος χώρος με θέα τον κήπο και το εσωτερικό αίθριο, καθώς και το φως από τις πέργκολες που τον στεγάζουν είναι στοιχεία ιδιαίτερου ενδιαφέροντος του σχεδιασμού της κατοικίας. Στοιχεία εσωτερικής και εξωτερικής διαρρύθμισης του χώρου, όπως η κουζίνα, η βιβλιοθήκη, το τζάκι και ο σταθερός φωτισμός σχεδιάστηκαν από τους αρχιτέκτονες αποκλειστικά ως κομμάτι μιας ενιαίας αρχιτεκτονικής σύνθεσης. Φωτογραφίες: Creative Photo Room

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Μετατροπή παλιάς αποθήκης σε ξενώνα

Μετατροπή παλιάς αποθήκης σε ξενώνα

Ο ξενώνας βρίσκεται στο Austin, σε ένα διώροφο πέτρινο κτίριο που χρονολογείται από το 1890 και μια αποθήκη από τούβλα που προστέθηκε στη δεκαετία του 1940. Στο χώρο αρχικά στεγαζόταν…
Μετατροπή παλιού στάβλου σε γραφεία

Μετατροπή παλιού στάβλου σε γραφεία

Χτισμένο το 1909 και γνωστό ιστορικά ως "Στάβλοι Bricca", στο Σαν Φρανσίσκο, στην Καλιφόρνια, τώρα πια φιλοξενεί ένα χώρο γραφείων, που παντρεύει το παρελθόν με το παρόν. Τα γραφεία έχουν ανοικτή…
Διαμόρφωση γραφείων πολυεθνικής

Διαμόρφωση γραφείων πολυεθνικής

Σε αυτό το έργο πραγματοποιήθηκε ο επανασχεδιασμός της ρεσεψιόν της έδρας της Accenture στην Αθήνα. Ο στόχος ήταν ένας σχεδιασμός που θα ταιριάζει στο κύρος αυτής της διεθνούς εταιρείας και…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.