Ανακαίνιση διαμερίσματος με στοιχεία art deco

Η ανακατασκευή διαμερίσματος 90 m2 σε διατηρητέο κτίριο στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης αποτέλεσε μια αφετηρία διερεύνησης μιας από τις πιο ενδιαφέρουσες σχεδιαστικά εποχές, αυτής του Art Deco.
Διατηρήθηκε η ιδιαίτερη τυπολογία του διαμερίσματος, το μεγάλο εσωτερικό ύψος, τα ξύλινα εσωτερικά κουφώματα και ο υπάρχων γύψινος διάκοσμος. Η αρχιτεκτονική ταυτότητα ενισχύθηκε με την προσθήκη γύψινων περιμετρικών ταμπλάδων στις τοιχοποιίες, που αποδίδουν εσωτερικό ρυθμό και κλίμακα στους αυτόνομους χώρους. Ο νέος διάκοσμος σε συνδυασμό με τα υπάρχοντα στοιχεία δημιουργούν ένα ενιαίο γλυπτικό σύνολο, που αναδεικνύεται με την πρόσπτωση του φωτός.
Φωτογραφίες: Kim Powell Photography

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Καθιστικό μονοκατοικίας

Καθιστικό μονοκατοικίας

Διαμόρφωση καθιστικού σε γήινους τόνους, με ξύλινο δάπεδο και ένα μικρό αίθριο. Μονοκατοικία στο Σικάγο, Η.Π.Α. Φωτογραφία The Michelle Litvin Studio.
Τραπεζαρία σε κατοικία στην Βραζιλία

Τραπεζαρία σε κατοικία στην Βραζιλία

Η κατοικία βρίσκεται στο São Paulo, στη Βραζιλία. Το καθιστικό μαζί με την τραπεζαρία βρίσκονται σε άμεση επαφή με τον κήπο με την πλούσια βλάστηση. Τα υλικά στο χώρο αυτο,…
Διαμόρφωση παιδοδοντιατρείου

Διαμόρφωση παιδοδοντιατρείου

Στη διαμόρφωση ενός παιδοδοντιατρείου στην Κηφισιά, ζητούμενο του σχεδιασμού υπήρξε η δημιουργία ενός χώρου ευχάριστου και οικείου για τα παιδιά. Στο χώρο της υποδοχής κυριαρχεί το καμπύλο κίτρινο στοιχείο, το…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.