Φυτεμένα δώματα σε ξενοδοχείο στη Σαντορίνη

Αφετηρία του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού του "Canaves Oia Epitome" αποτέλεσε ο τρόπος αξιοποίησης της προγενέστερης δομής σκυροδέματος και τούβλων, που υπήρχε στο οικόπεδο. Ο αρχικός σχεδιασμός περιλάμβανε 24 δωμάτια, εστιατόριο και χώρο υποδοχής, διατεταγμένα σε τρεις γραμμικούς όγκους, οι οποίοι δημιουργούσαν μία συνολική διάταξη σε σχήμα U. Αυτή η προσέγγιση θεωρήθηκε αποσυνδεδεμένη από το τοπίο. Έτσι, η ομάδα αρχιτεκτονικής μελέτης επιχείρησε τη διάσπαση του αρχικού όγκου σε μικρότερους, με στόχο την ενσωμάτωσή τους στο χώρο και την αλληλεπίδραση των επί μέρους μονάδων με τον περιβάλλοντα χώρο.
Στην παλέτα των υλικών κυριαρχεί η χρήση της τοπικής πέτρας. Τα πέτρινα στοιχεία συνδιαλέγονται με το βραχώδες τοπίο, που περιβάλλει το οικόπεδο, εντάσσοντας την επέμβαση με οργανικό τρόπο στην περιοχή. Οι ελιές και τα μεγάλα ανοίγματα επιτείνουν τη σύνδεση εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, ελαχιστοποιώντας το αποτύπωμα της αρχιτεκτονικής επέμβασης.
Μέσα από ένα μίγμα τοπικών υλικών και υφών, το ξενοδοχείο διαμορφώνεται ως ένας χώρος φιλοξενίας, που στοχεύει στη διασφάλιση άνεσης, αίσθησης ιδιωτικότητας και απρόσκοπτης θέας.
Φωτογραφίες: ståle eriksen, Χρήστος Δραζος

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Διαμόρφωση εισόδου κατοικίας

Διαμόρφωση εισόδου κατοικίας

Ο χώρος εισόδου διαμορφώνεται μέσω μίας πέργκολας, η οποία οριοθετεί την είσοδο και συνδέει τους όγκους μεταξύ τους. Ο τεχνητός φωτισμός, οι αλλαγές των επιπέδων, τα μεγάλα ανοίγματα και τα…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.