Φυτεμένα δώματα σε ξενοδοχείο στη Σαντορίνη

Αφετηρία του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού του "Canaves Oia Epitome" αποτέλεσε ο τρόπος αξιοποίησης της προγενέστερης δομής σκυροδέματος και τούβλων, που υπήρχε στο οικόπεδο. Ο αρχικός σχεδιασμός περιλάμβανε 24 δωμάτια, εστιατόριο και χώρο υποδοχής, διατεταγμένα σε τρεις γραμμικούς όγκους, οι οποίοι δημιουργούσαν μία συνολική διάταξη σε σχήμα U. Αυτή η προσέγγιση θεωρήθηκε αποσυνδεδεμένη από το τοπίο. Έτσι, η ομάδα αρχιτεκτονικής μελέτης επιχείρησε τη διάσπαση του αρχικού όγκου σε μικρότερους, με στόχο την ενσωμάτωσή τους στο χώρο και την αλληλεπίδραση των επί μέρους μονάδων με τον περιβάλλοντα χώρο.
Στην παλέτα των υλικών κυριαρχεί η χρήση της τοπικής πέτρας. Τα πέτρινα στοιχεία συνδιαλέγονται με το βραχώδες τοπίο, που περιβάλλει το οικόπεδο, εντάσσοντας την επέμβαση με οργανικό τρόπο στην περιοχή. Οι ελιές και τα μεγάλα ανοίγματα επιτείνουν τη σύνδεση εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, ελαχιστοποιώντας το αποτύπωμα της αρχιτεκτονικής επέμβασης.
Μέσα από ένα μίγμα τοπικών υλικών και υφών, το ξενοδοχείο διαμορφώνεται ως ένας χώρος φιλοξενίας, που στοχεύει στη διασφάλιση άνεσης, αίσθησης ιδιωτικότητας και απρόσκοπτης θέας.
Φωτογραφίες: ståle eriksen, Χρήστος Δραζος

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Στέγαστρο στο χώρο πισίνας

Στέγαστρο στο χώρο πισίνας

Στον κήπο μιας κατοικίας στο Τορόντο του Καναδά, κοντά στην πισίνα, οι αρχιτέκτονες σχεδίασαν μία εγκατάσταση από ξύλο και μέταλλο. Εκτός από το στέγαστρο για την εξωτερική τραπεζαρία, τα ίδια…
Εξωτερικό καθιστικό σε κυκλική διάταξη

Εξωτερικό καθιστικό σε κυκλική διάταξη

Η κυκλική διάταξη του εξωτερικού καθιστικού διαμορφώνεται σε επίπεδο χαμηλότερο από εκείνο του εξωτερικού δαπέδου, ώστε να μην εμποδίζεται η θέα προς τη θάλασσα από το εσωτερικό. Η χρήση υλικών,…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.