Πρότυπο οικολογικής αρχιτεκτονικής

  • Farming Architects

Το Urban Farming Home βρίσκεται στην πόλη Thu Dau Mot, στην επαρχία Binh Duong, μια νέα πόλη που βιώνει ταχεία αστικοποίηση. Το έργο επικεντρώνεται στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα, του φωτός και του νερού και στη δημιουργία ενός άνετου περιβάλλοντος διαβίωσης που ευθυγραμμίζεται με τις πολιτιστικές και κλιματικές ανάγκες της πόλης. Επιπλέον, το έργο Urban Farming Home στοχεύει στη δημιουργία ενός οικοσυστήματος συμβιωτικής συνύπαρξης εντός της αστικής αρχιτεκτονικής, αντιμετωπίζοντας τις αρνητικές συνέπειες της αστικοποίησης, όπως η ρύπανση, ο περιορισμένος χώρος διαβίωσης και η έλλειψη χώρων πρασίνου.
Το έργο εισάγει τρεις κύριες αρχιτεκτονικές λύσεις. Πρώτον, σπάει την κατασκευή σε λειτουργικές φέτες, δημιουργώντας οικολογικές συνδέσεις μεταξύ ανθρώπινων και φυσικών οικολογιών. Δεύτερον, ενσωματώνει διαφορετικά επίπεδα χώρου για την προώθηση της διαφορετικότητας και την ενίσχυση των συνδέσεων εντός του οικοσυστήματος. Τέλος, θεωρεί το κτίριο ως μια δυναμική οντότητα που διέρχεται από διαδοχικούς κύκλους ανάπτυξης, χρησιμοποιώντας αστικές γεωργικές λύσεις κατάλληλες για τις τοπικές καιρικές και κλιματικές συνθήκες.
Το προτεινόμενο έργο, με επιφάνεια κατασκευής 150 m2 και πρόσοψη πλάτους 5 m, προσφέρει ένα ευέλικτο χωροταξικό πλαίσιο για μια τετραμελή οικογένεια. Ενσωματώνει διάφορες αστικές γεωργικές τεχνικές όπως η υδροπονία, η επαναχρησιμοποίηση του νερού και η κομποστοποίηση, με αποτέλεσμα ένα ποικιλόμορφο οικοσύστημα με περισσότερα από 300 είδη φυτών και ζώων. Το έργο έδειξε επίσης θετικά σημάδια προσέλκυσης μελισσών, υποδεικνύοντας ένα πιο καθαρό και ποικιλόμορφο περιβάλλον διαβίωσης.

Αρχιτεκτονική μελέτη: Farming Architects
Φωτογραφίες:Cao Hoa, An Viet Dung

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Υπαίθριο καθιστικό σε συνέχεια των εξωτερικών τοιχίων

Υπαίθριο καθιστικό σε συνέχεια των εξωτερικών τοιχίων

Σε εξοχική μονοακτοικία στην Πάρο, ο αύλειος χώρος λειτουργεί ως "πλατώμα" θέασης, ενώ η φύτευση ενσωματώνεται στις διαμορφώσεις των εξωτερικών χώρων. Η κατοικία προσαρμόζεται στο περιβάλλον, διαλύοντας τα όρια μεταξύ…
Αίθριο με φύτευση σε μονοκατοικία

Αίθριο με φύτευση σε μονοκατοικία

Ένα υαλοστάσιο διπλού ύψους διαμορφώνεται στην είσοδο της κατοικίας, γεμάτο με μπαμπού δέντρα, και φέρνει φυσικό φως στο καθιστικό, το οποίο αναπτύσσεται σε χαμηλότερο επίπεδο. Μια ανοιχτή σκάλα από σκυρόδεμα…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.