Περίφραξη με διάτρητη τοιχοποιία

Μία διάτρητη τοιχοποιία από εμφανές σκυρόδεμα διαμορφώνεται στον εξωτερικό χώρο της κατοικίας, με στόχο τη διασφάλιση της ιδιωτικότητας των χρηστών από το δημόσιο δρόμο. Ταυτόχρονα, από την πλευρά του δρόμου, συντίθεται μια εμπειρική διαδρομή για τον επισκέπτη: καθώς διασχίζει το μονοπάτι για να εισέλθει στην κατοικία ανακαλύπτει σταδιακά τους εξωτερικούς χώρους, προκαλώντας του έτσι την περιέργεια για το πως θα συνεχιστεί αυτή η εξερεύνηση χώρων και στο εσωτερικό της κατοικίας. Κατοικία "Kai House" στη Λευκωσία. Φωτογραφία: Creative Photo Room.

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Δαμόρφωση καθιστικού στην παραλία

Δαμόρφωση καθιστικού στην παραλία

Δαμόρφωση καθιστικού σε beach house στην παραλία του νέου ξενοδοχείου Sani Dunes στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής. Τα διαχωριστικά διαμορφώνονται με πανέλα κατασκευασμένα από λυγαριές, το δάπεδο με πλακίδια με υφή ξύλου.…
Υπαίθριο καθιστικό σε εξέδρα

Υπαίθριο καθιστικό σε εξέδρα

Σε μία εξοχική κατοικία στα Χανιά, μία υπερυψωμένη εξέδρα, η οποία αποτελεί συνέχεια του ημιυπαίθριου χώρου διημέρευσης, διαμορφώνεται ως υπαίθριο καθιστικό. Ο πρόβολος της εξέδρας δίνει την αίσθηση ότι "αιωρείται"…
Διαμόρφωση αιθρίου σε μονοκατοικία

Διαμόρφωση αιθρίου σε μονοκατοικία

Τo “In light House” βρίσκεται στα Βόρεια προάστια του νομού Αττικής. Για να επιτευχθεί η άμεση επαφή με το περιβάλλοντα χώρο τόσο οπτικά όσο και λειτουργικά. χρησιμοποιήθηκαν μεγάλα ανοίγματα, με…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.