Πέργκολες σε κατοικία στην Μύκονο

Η κατοικία, στην πλαγιά του λόφου της Αλεόμανδρας, στην Μύκονο, είναι προστατευμένη από τους επικρατούντες βορινούς ανέμους και ατενίζει το ηλιοβασίλεμα πάνω από το γειτονικό νησί της Δήλου.
Για να δώσουν τη δυνατότητα της απόλαυσης του εξωτερικού χώρου καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας, οι αρχιτέκτονες έπρεπε να φιλτράρουν την ένταση του κλίματος, προσφέροντας σκίαση και προστασία από τα στοιχεία της φύσης. Η πέργκολα από καστανιά κατασκευάστηκε ώστε να ενισχυθεί η δομική της ακεραιότητα και κάθεται ελαφρά πάνω στους λευκούς όγκους, σκιάζοντας και προστατεύοντας την υποκείμενη αυλή. Οι απλοί λευκοί όγκοι, οι ίσιοι πέτρινοι τοίχοι και η ελαφριά πέργκολα εναρμονίζονται με το κυκλαδίτικο τοπίο και η αποτελεσματικότητα της διάταξής τους, γύρω από την κεντρική αυλή, απλοποιεί την καθημερινή ζωή.

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Σκάλες εξωτερικού χώρου από σκυρόδεμα

Σκάλες εξωτερικού χώρου από σκυρόδεμα

Η σκάλα διαμορφώνεται με πλάκες εμφανούςσκυροδέματος σε διαφορετικά μεγέθη με απόσταση μεταξύ τους ώστε να τοποθετείται φωτισμός ανάμεσα στα σκαλοπάτια.
Διαμόρφωση ιδιωτικής αυλής σε suites ξενοδοχείου

Διαμόρφωση ιδιωτικής αυλής σε suites ξενοδοχείου

Οι ιδιωτικές αυλές προσκαλούν τους ενοίκους με την ηρεμία και τη γαλήνη τους, ενώ η φύτευση ενσωματώνει το κατάλυμα στο τοπίο. Πατητό τσιμεντοκονίαμα, στο χρώμα της άμμου, διαμορφώνει τις επιφάνειες…
Διαμόρφωση κήπου σε σύνδεση με την κατοικία

Διαμόρφωση κήπου σε σύνδεση με την κατοικία

Σε μία κατοικία στη Νότια Καλιφόρνια, οι εσωτερικοί χώροι οργανώνονται γύρω από κήπους με διαφορετική κλίμακα, δημιουργώντας ενδιαφέρουσες οπτικές θέας και γωνιές ανάπαυσης. Φυσικά υλικά, όπως το ξύλο, προσδίδουν μια…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.