Ktirio_1300x120_Akzo.jpg

The Case for Color: Νέο φορητό δειγματολόγιο αρχιτεκτονικών πουδρών βαφής AkzoNobel

Η AkzoNobel Πούδρες Βαφής Ελλάδας, δημιουργεί δειγματολόγια ειδικά για την τοπική αγορά, τα οποία απευθύνονται σε αρχιτέκτονες και κατασκευαστές, με βασικό της στόχο να μεταδίδει τεχνογνωσία για τις δυνατότητες και τα χαρακτηριστικά κάθε πούδρας. Το χρώμα είναι πολύ περισσότερο από ένα τελικό ορατό φινίρισμα του μετάλλου: Όντας ένα πολυμερισμένο οργανικό λεπτό φιλμ διακόσμησης και προστασίας, αποτελεί σημαντικό τμήμα κάθε μεταλλικού αρχιτεκτονικού στοιχείου και έχει συγκεκριμένες προδιαγραφές για τη σωστή επιλογή του.
Με το νέο φορητό χρωματολόγιο The Case for Color, με 60 επιλεγμένα χρώματα υπερανθεκτικής τεχνολογίας Interpon D2525, γίνεται πολύ εύκολη η επιλογή πούδρας για τις μεταλλικές επιφάνειες κάθε εφαρμογής, αλλά και δίνονται με απλό και κατανοητό τρόπο αναλυτικά στοιχεία για κάθε χρώμα, ώστε να μπορεί να γίνει σωστή προδιαγραφή.
3 SITE 4 3
Το χρωματολόγιο, σε σχήμα κασετίνας, επιτρέπει την άμεση εποπτεία και των 60 χρωμάτων που περιλαμβάνει σε βαμμένα δείγματα, τα οποία αποσπώνται από τη θήκη τους για εύκολη, μεμονωμένη παρατήρηση.
Σε πρώτο επίπεδο πληροφορίας, οι τονικότητές τους είναι χωρισμένες σε 4 κατηγορίες: Natural (φυσικά), Light (ανοιχτόχρωμα), Opulent (πλούσια) και Dark (σκούρα). Πέρα από την τονικότητα, το κάθε χρώμα έχει υφή: είναι Smooth (λείο) ή Sablé (αδρό). Επίσης, έχει γυαλάδα: είναι ματ (Matt) ή γυαλιστερό (Gloss). Τέλος, μπορεί να έχει ειδικά εφέ, δηλαδή να είναι Metallic, με τους ορατούς κόκκους μεταλλικών πιγμέντων να αναδεικνύουν, ανάλογα με τη γωνία φωτισμού, τις καμπύλες στη γεωμετρία των αρχιτεκτονικών στοιχείων που βάφονται με πούδρα. Σε δεύτερο επίπεδο πληροφορίας, το κάθε χρώμα, με ξεκάθαρα πλέον τα ειδικά χαρακτηριστικά τονικότητας, γυαλάδας, υφής και ειδικών εφέ, μπορεί ως υλικό να διαθέτει τεχνολογία anti-scratch, αυξημένη αισθητική εντύπωση και, φυσικά, κυμαινόμενο κόστος.
4 SITE 5 2
Ο σχεδιασμός της κασετίνας δημιουργεί ένα περιβάλλον που αναδεικνύει τα δείγματα των χρωμάτων, τονίζοντας τα πλήρη χαρακτηριστικά τους. Η τυπογραφία είναι απλή και ορθολογική, οπτικοποιώντας τα χαρακτηριστικά των χρωμάτων με τρόπο που παράγει ένα pattern. H ίδια η κασετίνα ως αντικείμενο στρέφει την προσοχή μας στα άλλα χαρακτηριστικά του αρχιτεκτονικού χρώματος που συνήθως αγνοούμε: υφή, γυαλάδα και ειδικά εφέ. Αυτά, φαίνονται στα αποσπώμενα δείγματα και υποστηρίζονται από την πληροφορία που δίνει η τυπογραφία. Μια τέτοια ολοκληρωμένη γνώση του χρώματος, είναι εκείνη που μπορεί να κάνει τη διαφορά στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό.
Η κασετίνα διευκολύνει τον δειγματισμό τόσο στο γραφείο όσο και επί τόπου στο εργοτάξιο, καθώς είναι ελαφριά, εύχρηστη και μεταφέρεται εύκολα. Με χρήση τοy QR code, η διαδικασία για αποστολή επιπλέον δειγμάτων είναι απλή και γρήγορη.

 
2 SITE 3 2


Akzo Nobel
colorinarchitecture.gr
www.interpon.gr
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Διαμόρφωση εισόδου πολυκατοικίας

Διαμόρφωση εισόδου πολυκατοικίας

Λευκό μάρμαρο, εμφανές σκυρόδεμα, ξύλο και χαλίκι χρησιμοποίησαν οι αρχιτέκτονες στη διαμόρφωση της εισόδου πολυκατοικίας στο Μπουένος Άιρες. Φωτογραφίες Daniela Mac Adden.
Όψη με ξύλινες επενδύσεις

Όψη με ξύλινες επενδύσεις

Η επένδυση με ξύλο στο κέλυφος ενισχύει τη σχέση του κτισμένου με τη φύση. Στοιχεία βαμμένων κέδρων, μαόνι, μπετόν και γυαλί εμφανίζονται σε όλη την κατοικία, παρέχοντας μια φυσική, αλλά…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.