akzo nobel banner MKT1118 ARCH Web Banner 1360x120

Πούδρες Βαφής Matt X-Pro: Αυξημένη αντοχή στις εκδορές από την AkzoNobel

Η τεχνολογία X-Pro (Extra Protection) αναβαθμίζει όλες τις σκουρόχρωμες λείες matt αρχιτεκτονικές πούδρες. Οι Πούδρες Interpon D X-Pro έχουν αυξημένη αντοχή σε γρατζουνιές και λοιπές φθορές κατά τον χειρισμό στο βαφείο, στη συσκευασία και μεταφορά, στην κατασκευή, εγκατάσταση και σε όλη τη διάρκεια ζωής των βαμμένων μεταλλικών επιφανειών.

Οι πούδρες βαφής είναι η πιο αειφόρος εφαρμογή χρώματος που είναι διαθέσιμη στις μέρες μας. Αρχιτεκτονικά στοιχεία από αλουμίνιο ή χάλυβα παραδίδονται σε ένα πιστοποιημένο βαφείο, ψεκάζονται με πούδρα βαφής ηλεκτροστατικά φορτισμένη που προσκολλάται στο γειωμένο μέταλλο, και στη συνέχεια θερμαίνονται σε φούρνο όπου η πούδρα μετατρέπεται σε φίλμ χρώματος μέσα από μία διαδικασία πολυμερισμού, καλύπτοντας και προστατεύοντας ολόκληρο το μεταλλικό στοιχείο. Η περίσσεια πούδρας ανακυκλώνεται στην καμπίνα βαφής και επαναχρησιμοποιείται.

Αυτή η διαδικασία εμφανίζει όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της προκατασκευής, με σημαντικά οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη. Η μεταφορά και η συναρμογή, όμως, μπορεί να εμπεριέχουν κινδύνους για το προστατευτικό στρώμα χρώματος σε κάποια προκατασκευασμένα στοιχεία – συγκεκριμένα, γρατζουνιές και θαμπώματα. Η AkzoNobel Πούδρες Βαφής ανέπτυξε μια νέα τεχνολογία ώστε αυτοί οι κίνδυνοι να ελαχιστοποιούνται, και την εφαρμόζει σε όλες τις σκουρόχρωμες Matt αποχρώσεις που προσφέρει στην αγορά: την τεχνολογία X-Pro.

H τεχνολογία X-Pro προσδίδει στα χρωματισμένα αρχιτεκτονικά στοιχεία ακόμα μεγαλύτερη ανθεκτικότητα στις επιφανειακές φθορές, και δίνει στους specifiers αρχιτεκτονικής ακόμα περισσότερες δυνατότητες για να ενισχύσουν την εμφάνιση και τη μακροζωία των κτιρίων τους, χωρίς να χρειάζεται να ανησυχούν για φθορές σε πόρτες ή παράθυρα κατά τη διάρκεια της μεταφοράς ή της εφαρμογής στο εργοτάξιο.

«Οι αρχιτέκτονες έχουν εμπιστοσύνη στην καινοτομία μας και στην ικανότητα που έχουμε, ως παγκόσμιος ηγέτης, να προστατεύουμε τις δημιουργίες τους με εξαιρετικά ανθεκτικές πούδρες βαφής, χωρίς σύγκριση στην αγορά όσον αφορά στην ποιότητα, την αξιοπιστία και απόδοσή τους. Η εισαγωγή της τεχνολογίας X-Pro στην στην παραγωγή των χρωμάτων Interpon, καταδεικνύει την εξελισσόμενη στρατηγική καινοτομίας μας και τη δέσμευσή μας να παρέχουμε στην αγορά πρόσβαση σε ολοένα και ανθεκτικότερες πούδρες βαφής, στην ευρύτερη δυνατή γκάμα αποχρώσεων και τελειωμάτων, ώστε να ικανοποιείται και η πιο δημιουργική φαντασία» δήλωσε η Daniela Vlad, Business Director της AkzoNobel Powder Coatings.

Με τη σειρά της, η Bob Dirks, Διευθύντρια του Αρχιτεκτονικού Τμήματος της AkzoNobel Powder Coatings, εξηγεί: «Οι πούδρες βαφής μας βοηθούν τους αρχιτέκτονες να υλοποιήσουν τα κτίρια που έχουν οραματιστεί, χωρίς να κάνουν συμβιβασμούς στο φινίρισμα. Με τις X-Pro αρχιτεκτονικές πούδρες βαφής, τα μεταλλικά στοιχεία προστατεύονται κατά τη διάρκεια της φόρτωσης, της μεταφοράς και της συναρμολόγησης, διατηρώντας άθικτη την εμφάνισή τους για πολλά χρόνια».

Η ενισχυμένη αντοχή στις εκδορές που προσφέρει η Interpon X-Pro επαληθεύεται με το Martindale Test (CEN/TS 16611:2016), μια εργαστηριακή δοκιμή ακριβείας που προσομοιάζει τις επιφανειακές φθορές, σε ειδική διάταξη & μηχανική καταπόνηση στο φιλμ βαφής. Ένα νέο τεχνολογικό επίτευγμα με θεαματικά, ήδη, αποτελέσματα, η τεχνολογία X-Pro δείχνει τις δυνατότητες της AkzoNobel στην έρευνα και την καινοτομία, καθώς και τη φροντίδα της για όλα τα στάδια της κατασκευής: πριν το εργοτάξιο, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά.

colorinarchitecture.gr
www.interpon.gr
powder@akzonobel.com

 

SITE 2 INTERPON X PRO 3

 

site 1 INTERPON X PRO 2

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Μεταλλική διάτρητη όψη

Μεταλλική διάτρητη όψη

 Η μεταλλική επένδυση, που περικλείει τα γραφεία του κέντρου ελέγχου σε σιδηροδρομικό σταθμό στη Μαδρίτη, αποτελείται απο προκατασκευασμένα πετάσματα αλουμινίου, τα οποία συναρμολογήθηκαν επάνω στο στατικό φορέα που αναρτήθηκε από…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.