"Πλεκτή" όψη σε ερευνητικό κέντρο στη Γερμανία

  • Jan Knippers Ingenieure
  • Menges Scheffler Architekten
  • allmannwappner

Η πρόσοψη κατασκευάστηκε από υφαντά πετάσματα από ανθρακονήματα και ίνες γυαλιού, η οποία δημιουργήθηκε με μια διαδικασία ρομποτικής περιέλιξης.
Κάθε τμήμα έχει σχεδιαστεί με βάση πέντε πρότυπα, ώστε να ακολουθεί την πορεία του ήλιου, δημιουργώντας μια μοναδική, πολυεπίπεδη όψη, που προσφέρει ανεμπόδιστη θέα, προστασία από τον ήλιο και άλλες πρακτικές λειτουργίες.
Φωτογραφίες: Brigida González

 

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Πέτρινη κατοικία στο Μεξικό

Πέτρινη κατοικία στο Μεξικό

Οι αρχιτέκτονες έχουν ολοκληρώσει την εξοχική κατοικία "Casa EC" στο Jalisco, στο Μεξικό, χρησιμοποιώντας παραδοσιακά υλικά και με στόχο να διαταράξουν το περιβάλλον όσο το δυνατόν λιγότερο. Η προσέγγισή τους ήταν…
Όψη με ξύλινες περσίδες

Όψη με ξύλινες περσίδες

Εσωτερικοί και εξωτερικοί χώροι συνθέτουν ένα παιχνίδι ανοιχτού – κλειστού, κενού – πλήρους, που υπογραμμίζεται από τις ξύλινες περσίδες, τόσο σε οριζόντιο όσο και σε κατακόρυφο επίπεδο. Με την εναλλασσόμενη…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.