Επένδυση κτιρίου με φύλλα διάτρητης λαμαρίνας

  • AOE / Larry Wen

Διάτρητα μεταλλικά φύλλα έχουν επενδύσει την εξωτερική επιφάνεια ενός συνεδριακού κέντρου κοντά στο Τζινάν της Κίνας. Ένα εσωτερικό κέλυφος αφήνει το φως να διεισδύσει ελεγχόμενα από τα διάτρητα πετάσματα, τα οποία εμφανίζονται συμπαγή από απόσταση και διαφανή τη νύχτα. Η πυκνότητα της διάτρησης αυξάνεται καθώς τα δάπεδα ανεβαίνουν, ώστε να ταιριάζουν με τις λειτουργίες των εσωτερικών χώρων. Οι εκθεσιακοί χώροι βρίσκονται στους δύο κάτω ορόφους και η επένδυσή τους είναι πιο διαφανής. Ο τρίτος και ο τέταρτος όροφος περιέχουν χώρους γραφείων και έχουν πυκνότερο πλέγμα για προστασία της ιδιωτικότητας. Αυτό το εξωτερικό "δέρμα" σκιάζει επίσης το γυαλί από τον ήλιο για να το διατηρήσει δροσερό, ρυθμίζοντας τη θερμοκρασία του κτιρίου με πιο βιώσιμο τρόπο.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Επένδυση όψης με μαρμάρο

Επένδυση όψης με μαρμάρο

Κατοικία με επένδυση από μπέζ μάρμαρο και μεγάλους προβόλους για σκίαση. Casa ML, κατοικία στο μεξικό. Φωτογραφία Michael Calderwood.
Όψη με γυάλινα τούβλα σε αίθριο

Όψη με γυάλινα τούβλα σε αίθριο

Χάρη στη διάφανη πρόσοψη, οι κάτοικοι παρατηρούν και απολαμβάνουν το διαρκώς μεταβαλλόμενο φυσικό φως, παρόλο που η κατοικία βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Ένας εξωτερικός τοίχος από γυάλινα τούβλα, που…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.