Ενσωμάτωση φωτοβολταϊκών σε ανακαίνιση όψης

  • UNStudio

Στην αναδιαμόρφωσή της η υφιστάμενη πρόσοψη αντικαθίσταται από διαφανές μονωμένο γυαλί και πλαίσιο αλουμινίου για να εκμεταλλευτεί τη θέα και το φως της ημέρας. Η γεωμετρία (μοτίβο, μέγεθος) του πλαισίου ορίζεται περαιτέρω από τον ήλιο και τον προσανατολισμό για να διασφαλιστεί η άνεση του χρήστη και η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας. Η άμεση ηλιακή ακτινοβολία στο κτίριο περιορίζεται από τη σκίαση. Επιτυγχάνεται 55% διαφάνεια σε ολόκληρη την πρόσοψη, ενώ τα φωτοβολταϊκά τοποθετούνται στα αδιαφανή πετάσματα στη Ν/ΝΑ πρόσοψη για να απορροφούν όσο το δυνατόν περισσότερο το άμεσο ηλιακό φως. Επιπλέον φωτοβολταϊκά πετάσματα τοποθετούνται υπό γωνία σε στρατηγικά σημεία της πρόσοψης, όπου η ενέργεια από τον ήλιο μπορεί να συγκεντρωθεί καλύτερα.
Σύμβουλος βιωσιμότητας και πρόσοψης: Arup
Φωτογραφίες: Rohspace

 

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Καθιστικό σε καστρόσπιτο στη Νίσυρο

Καθιστικό σε καστρόσπιτο στη Νίσυρο

Το διώροφο καστρόσπιτο, το οποίο βρίσκεται στον ορεινό οικισμό Εμπορειός της Νισύρου, είναι ένα από τα είκοσι επτά κτίρια που σώζονται ερειπωμένα μέσα στην τοιχισμένη περίμετρο του ιπποτικού κάστρου του…

"Κινούμενη" όψη με διάτρητα πετάσματα

Ένα παλαιό σχολείο μετατράπηκε σε συγκρότημα κατοικιών, μέσα από αρχιτεκτονικούς χειρισμούς που καθιστούν την όψη του ευμετάβλητη και την αναγάγουν σε ένα τοπόσημο της περιοχής, λόγω του ιδιαίτερου χαρακτήρα της.…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.