Διαμόρφωση όψης από τούβλα με πτυχώσεις

  • Behet Bondzio Lin Architekten

Η επιμήκης δομή του κτιρίου της ένωσης κλωστοϋφαντουργίας και ενδυμάτων της βορειοδυτικής Γερμανίας περικλείεται στις τρεις πλευρές από εντελώς κλειστές όψεις από τούβλα. Η έμπνευση για τις προσόψεις προέρχεται από τις πτυχές του κασκόλ επάνω στα γόνατα του αγάλματος του Μπετόβεν του Max Klinger, το οποίο βρίσκεται στο Μουσείο Bilder της Λειψίας.
Οι αρχιτέκτονες χρησιμοποίησαν τούβλα 6 διαφορετικών σχημάτων και με διαφορετικές κλίσεις, δημιουργώντας μια φαινομενικά κινούμενη πρόσοψη, που δημιουργεί ένα παιχνίδισμα φωτός και σκιάς.
Φωτογραφίες: Thomas Wrede

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Ξύλινη επένδυση σε ορεινή κατοικία

Ξύλινη επένδυση σε ορεινή κατοικία

Ορεινή παραθεριστική κατοικία στον Καναδά. Είναι επενδυμένη με ξύλο ώστε να προσαρμόζεται αρμονικά στο περιβάλλον. Φωτογραφία Doublespace Photography.

"Κινούμενη" όψη με διάτρητα πετάσματα

Ένα παλαιό σχολείο μετατράπηκε σε συγκρότημα κατοικιών, μέσα από αρχιτεκτονικούς χειρισμούς που καθιστούν την όψη του ευμετάβλητη και την αναγάγουν σε ένα τοπόσημο της περιοχής, λόγω του ιδιαίτερου χαρακτήρα της.…
Μεταλλική επένδυση όψης

Μεταλλική επένδυση όψης

Κατά τη μετατροπή ενός εγκαταλειμμένου βιομηχανικού κτιρίου, σε ένα υπερσύγχρονο γυμναστήριο η όψη προς τον κύριο οδικό άξονα έχει επανασχεδιαστεί πλήρως, με το νέο τριγωνικό όγκο να επενδύεται με φύλλα…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.