Διάτρητη όψη με ξύλο

  • BAAQ

Οι αρχιτεκτονικοί χειρισμοί επιχειρούν να ενισχύσουν την αρμονική συνύπαρξη των κατοίκων με τη θάλασσα. Τα τοπικά, φυσικά υλικά εκφράζουν το σεβασμό προς την παραδοσιακή αρχιτεκτονική, με στόχο την ενσωμάτωση του κτιρίου στο τοπίο. Ο σκελετός της κατοικίας διαμορφώθηκε με εμφανές σκυρόδεμα, το οποίο καλύφθηκε με ένα ξύλινο διάτρητο κέλυφος, που διασφαλίζει φυσικό φωτισμό και αερισμό. Η κατοικία διασπάται λειτουργικά σε 4 ενότητες, οι οποίες συνδέονται μεταξύ τους με ένα σύμπλεγμα εξωτερικών χώρων, που περιλαμβάνει βεράντες, κήπο και πισίνα. Casa Naila, εξοχική κατοικία στην ακτή της Οαχάκα στο Μεξικό. Φωτογραφίες: Edmund Sumner.

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Καφασωτά πλαίσια ηλιοπροστασίας

Καφασωτά πλαίσια ηλιοπροστασίας

Καφασωτά ανοιγόμενα φύλλα που λειτουργούν ηλιοπροστατευτικά προς το νότο και τη δύση, χωρίς να εμποδίζουν τη θέα από το εσωτερικό. Κατοικία στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης.
Επένδυση τοίχου με πετάσματα χαλκού

Επένδυση τοίχου με πετάσματα χαλκού

Επένδυση τοίχου με πετάσματα χαλκούσε διαφορετικές διαστάσεις και γραμμικά τζάκια στο εστιατόριο "Food & Forest: στην Ουκρανία.Φωτογραφία Andrey Avdeenko. 
Μεταλλικό λευκό κέλυφος σε αγορά στην Πορτογαλία

Μεταλλικό λευκό κέλυφος σε αγορά στην Πορτογαλία

Στην αγορά "Famalicão Municipal Market" στην Πορτογαλία ο κύριος όγκος του κτιρίου διατηρήθηκε και αποκαταστάθηκε, δημιουργώντας μία ιδιαίτερη όψη μεταλλικής κατασκευής με τη μορφή μιας "σπασμένης" – κυματιστής γραμμής. Το…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.