RAVAGO HELLAS B.S.

Η Polykem ΑΕ (νυν Ravago Hellas B.S.) ιδρύθηκε το 1984 έχοντας ως κύρια δραστηριότητα την διανομή των προϊόντων Styrofoam της εταιρείας Dow Chemical. Η μεγάλη επιτυχία της στη διανομή των θερμομονωτικών της Dow, οδήγησε και άλλες μεγάλες εταιρίες του χώρου των δομικών υλικών να επιδιώξουν τη διανομή των προϊόντων τους διαμέσου της Polykem. Έτσι, σε σύντομο χρονικό διάστημα η Polykem επεκτάθηκε στους τομείς στεγάνωσης, ξηρής δόμησης, γεωσυνθετικών, χημικών κατασκευής και λοιπών ειδικών δομικών υλικών. Με την εισαγωγή των νέων αυτών προϊόντων στη γκάμα των υλικών της, καθιερώθηκε ως ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές και διανομείς εξειδικευμένων υλικών στον κατασκευαστικό και επισκευαστικό τομέα.

Tο 1999 ο όμιλος Ravago γίνεται ο βασικός μέτοχος της Polykem.Το 2002, δημιουργεί την πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα αλυσίδα franchise καταστημάτων πώλησης δομικών υλικών Ergoland. Συνεχίζοντας την ανοδική της πορεία, το 2005, προωθεί το καινοτόμο σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης Kelyfos Etic System. Το 2009, γίνεται μέλος του Channel της Ravago, “Ravago Building Solutions” και τα επόμενα χρόνια στοχεύοντας σε μία πιο ευέλικτη και αποτελεσματική δομή ικανή να ανταποκριθεί στις δυσκολίες και τις απαιτήσεις της εποχής, προχωρά σε απορρόφηση πέντε θυγατρικών εταιριών της.

32 χρόνια μετά την ίδρυσή της, το 2016, μετονομάζεται σε Ravago Hellas BS και συγχωνεύεται με την AV.IP, εταιρία που εξειδικεύεται στην παραγωγή επαλειφόμενων στεγανωτικών υλικών. Έτσι, εκτός από το εργοστάσιο παραγωγής μονωτικών πλακιδίων που διαθέτει στη Ν. Αρτάκη Εύβοιας προσθέτει στο δυναμικό της επιπλέον ένα εργοστάσιο παραγωγής ασφαλτικών προϊόντων στην περιοχή του Άρματος Βοιωτίας.

Τον Απρίλιο του 2018 γίνεται εξαγορά της εταιρίας Διαμορφωτική ΑΕ και Διαμορφωτική Βοιωτίας ΑΕ από τον Όμιλο Ravago. Στο τέλος της ίδιας χρονιάς η Διαμορφωτική ΑΕ συγχωνεύεται με τη Ravago Hellas, και στα τέλη του 2019 ακολουθεί και η συγχώνευση της Διαμορφωτικής Βοιωτίας ΑΕ. Η κίνηση αυτή επεκτείνει τη δραστηριότητα της εταιρίας στην παραγωγή γαλβανισμένων μεταλλικών προφίλ γυψοσανίδας μέσα από την μεγαλύτερη και πιο σύγχρονη μονάδα παραγωγής στην Ελλάδα, που βρίσκεται στο Κοκκινόχωμα Βοιωτίας.

Σήμερα, η Ravago Hellas BS, με έδρα το Μαρούσι Αττικής διαθέτει τέσσερα υποκαταστήματα﮲ τις τρεις προαναφερόμενες παραγωγικές μονάδες και μια ιδιόκτητη κεντρική αποθήκη στα Οινόφυτα Βοιωτίας.

Πριν από τρία χρόνια, ο Όμιλος Ravago εξαγόρασε την δραστηριότητα παραγωγής ΧPS της εταιρίας Dow σε όλη την Ευρώπη, που περιλαμβάνει επτά εργοστάσια παραγωγής, ένα εκ των οποίων στο Λαύριο, ενσωματώνοντάς την στο δυναμικό της Ravago Building Solutions. H Ravago Hellas BS, συνεχίζει την πετυχημένη διανομή των προϊόντων της εξηλασμένης πολυστερίνης στοχεύοντας πάντα στην καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση της αγοράς.

Πρόσφατα, η Διοίκηση του Ομίλου Ravago Greece αποφάσισε να προχωρήσει στην συγχώνευση των εταιρειών Ravago Hellas AE, Ravago Κατερίνη ΑΕ & Ravago Lavrion MABEE, ενοποιώντας τις συναφείς επιχειρηματικές δραστηριότητες των εν λόγω Εταιριών, με στόχο την επέκταση των δραστηριοτήτων τους, την ενιαία διοίκησή τους, την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και, κατά συνέπεια, τη βελτιστοποίηση της αποδοτικότητας τους, μέσα από ένα ευέλικτο σχήμα, ικανό να ανταποκριθεί στη δυναμική αγορά των Δομικών & Μονωτικών Υλικών, αλλά και στα μελλοντικά στρατηγικά πλάνα της Διοίκησης του Ομίλου.

Με την έναρξη του 2022, η συγχώνευση αυτή δημιουργεί μία ενοποιημένη εταιρεία, η οποία μετονομάζεται σε Ravago Hellas MABEE, με διευρυμένους τομείς δραστηριοτήτων, καθώς εκτός από τα κεντρικά γραφεία του Αμαρουσίου και την Κεντρική Αποθήκη Οινοφύτων, διαθέτει πλέον πέντε εργοστάσια παραγωγής και περισσότερους από 180 εργαζόμενους.

Η Ravago Hellas ΜΑΒΕΕ πλέον, με πολυετή παρουσία στην Ελληνική αγορά, είναι σε θέση να προσφέρει λύσεις σε κάθε φάση της οικοδομής και της ανακαίνισης των κτιρίων. Στόχος και σκοπός μας είναι πάντα η καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της, μέσα από μία συνεχώς αναπτυσσόμενη γκάμα προϊόντων καινοτόμων για την εγχώρια αγορά. Η Ravago Hellas ΜΑΒΕΕ διαθέτει ένα εκτεταμένο δίκτυο συνεργατών σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Νερατζιωτίσσης 115
TK:15124
Μαρούσι Αττικής
Τ:214 4008400
F:214 4008404
info@ravagohellas.gr 

 

ravagobuildingsolutions.com/gr
RAVAGO HELLAS B.S.

ΥΛΙΚΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

KELYFOS

KELYFOS

Σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης

Το Kelyfos είναι το ολοκληρωμένο σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης από την Ravago Hellas, που αξιοποιεί τις γκρι θερμομονωτικές πλάκες εξηλασμένης πολυστερίνης Ravatherm XPS X,

KELYFOS ROOFTILE

KELYFOS ROOFTILE

Θερμομονωτικό πλακίδιο δωμάτων

Σύνθετο θερμομονωτικό πλακίδιο δωμάτων Kelyfos Rooftile με Ravatherm XPS X. Αποτελεί την άριστη και εύκολη στην τοποθέτηση λύση αντεστραμμένης θερμομόνωσης δώματος,

RAVATHERM XPS X

RAVATHERM XPS X

Θερμομονωτικές πλάκες εξηλασμένης πολυστερίνης

Νέα γενιά γκρι θερμομονωτικών πλακών εξηλασμένης πολυστερίνης, που προσφέρει μέχρι και 26% καλύτερο συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας (λ=0,030 W/(m·K)) σε σχέση

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.