Πύργος στην Ελβετία με ξύλινη κατασκευή

Ένα φιλόδοξο και βιώσιμο ξύλινο κτίριο πρόκειται να κατασκευαστεί στη δυναμική και ταχέως αναπτυσσόμενη περιοχή Prilly-Malley, στα δυτικά προάστια της Λωζάνης. Στο πλαίσιο διεθνούς αρχιτεκτονικού διαγωνισμού ανατέθηκε στις εταιρείες 3XN και IttenBrechbühl να σχεδιάσουν τον πύργο "Tilia Tower". Το σχέδιο κατασκευής περιλαμβάνει έναν πύργο ύψους 85m, καθώς και τον μετασχηματισμό και την ανακαίνιση δύο υπαρχόντων κτιρίων.
Ο ξύλινος πύργος θα αποτελείται από διαμερίσματα, καταστήματα, εστιατόρια, καφέ και ένα ξενοδοχείο. Το φιλόδοξο έργο έχει σκοπό να φέρει ζωή στη γειτονιά με τους νέους, μοντέρνους δημόσιους χώρους του, οι οποίοι θα συμβάλουν ενεργά στη βελτίωση της αστικής ανάπτυξης, προβάλλοντας την κλασσική αρχιτεκτονική αισθητική.
Η ποικιλομορφία αποτελεί βασικό μοχλό στο σχεδιασμό του κτιρίου, η οποία αντικατοπτρίζεται στη ρυθμική έκφραση της πρόσοψης. Οι βαθιές εσοχές που υπάρχουν στα παράθυρα και στις βεράντες δημιουργούν μια σύνδεση μεταξύ του κτιρίου, των χρηστών του και του εξωτερικού χώρου και ταυτόχρονα βελτιστοποιούν την ενεργειακή απόδοση του κτιρίου μέσω της σκίασης δημιουργώντας άνετους χώρους αναψυχής. Η φιλοσοφία της κατασκευής του κτιρίου δίνει έμφαση στη σύνδεση με τη φύση, διασφαλίζοντας αφενός το φως της ημέρας και χρησιμοποιώντας αφετέρου το ξύλο ως σταθερό υλικό στο έργο, προσδίδοντας μια φυσική, ζεστή και στιβαρή εμφάνιση. Η επιλογή του ξύλου συμβάλλει επίσης, εκτός από τη διατήρηση ενός καλού εσωτερικού κλίματος, στη σημαντική μείωση του αποτυπώματος CO2. Ακόμη, μία νέα πλατεία θα δημιουργηθεί μπροστά από το κτίριο δημιουργώντας έναν καταπράσινο αστικό χώρο με διαφόρων ειδών φυτά.
Συνδεδεμένο με το νέο πολυώροφο κτίριο θα είναι και ένα παλαιότερο αλλά λειτουργικό κτίριο γραφείων και μία αίθουσα μπάντμιντον. Τα δύο υπάρχοντα κτίρια θα υποβληθούν σε μια ενεργειακά αποδοτική ανακαίνιση των προσόψεων τους, ώστε να ταιριάζουν με το νέο κτίριο. Ο στόχος ολόκληρου του έργου είναι η επίτευξη της φιλόδοξης πιστοποίησης χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης "Minergie-P".

 

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.