Πρόγραμμα πολεοδομικών μεταρρυθμίσεων "Κωνσταντίνος Δοξιάδης"

Ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο της μεγαλύτερης πολεοδομικής μεταρρύθμισης στη χώρα "Κωνσταντίνος Δοξιάδης", με την προκήρυξη των διαγωνισμών από το Τ.Ε.Ε. για τη σύνταξη μελετών των πέντε πρώτων ειδικών πολεοδομικών σχεδίων (Ε.Π.Σ.), τα οποία αφορούν τους δήμους:
• Μινώα Πεδιάδας
• Θήρας
• Μυκόνου
• Περιφερειακής ενότητας Ηλείας
• Κορινθίων και Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγ. Θεοδώρων.
Αποτελεί ένα μεγάλο εθνικό στοίχημα , έτσι ώστε η χώρα να αποκτήσει ένα σύγχρονο πολεοδομικό και χωροταξικό σχεδιασμό με όρους, κανόνες και ασφάλεια δικαίου. Αυτό το εθνικό στοίχημα αποτελεί ένα πρωτόγνωρο εγχείρημα, διότι δεν έχει προϋπάρξει ποτέ στο παρελθόν στην Ελλάδα να υλοποιείται παράλληλος πολεοδομικός- χωροταξικός σχεδιασμός για πάνω από το 70% της επικράτειας.
Στόχος είναι η διασφάλιση της πραγματοποίησης των έργων που σχεδιάζονται, αλλά και των περιουσιών των πολιτών, γνωρίζοντας πλέον ξεκάθαρα τι και πού επιτρέπεται να οικοδομηθεί, ενώ παράλληλα οι επενδυτές να μην αποθαρρύνονται να επενδύσουν. Ακόμη, μέσω του προγράμματος, δύναται να επιτευχθεί η θωράκιση του περιβάλλοντος, στις συνθήκες κλιματικής κρίσης που επικρατούν. Οι διαγωνισμοί εντάσσονται στο χρηματοδοτούμενο από το ταμείο ανάκαμψης, συνολικού προϋπολογισμού 401,05 εκατ. ευρώ.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.