Προκήρυξη διεθνούς αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την ανάπλαση της Δ.Ε.Θ.

Η Δ.Ε.Θ. – Helexpo ανακοίνωσε την προκήρυξη του διεθνούς αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την ανάπλαση του εκθεσιακού κέντρου Θεσσαλονίκης.
Ο διεθνής αρχιτεκτονικός διαγωνισμός προκηρύχθηκε σύμφωνα με τις αρχές για αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς της UNESCO και έχει τεθεί υπό την αιγίδα της διεθνούς ένωσης αρχιτεκτόνων (UIA). Στόχος είναι ο σχεδιασμός ενός φιλικού προς το περιβάλλον, σύγχρονου, εμβληματικού εκθεσιακού και συνεδριακού κέντρου, το οποίο να διεκδικήσει σημαντικό ρόλο στη μετατροπή της Θεσσαλονίκης σε διεθνή επιχειρηματικό και τουριστικό προορισμό. Το νέο συγκρότημα εκθεσιακών και τουριστικών εγκαταστάσεων θα διαμορφωθεί με τα υψηλότερα πρότυπα, ενώ το έργο περιλαμβάνει και τη δημιουργία ενός ανοικτού αστικού πάρκου, για χρήση από τους πολίτες, κατάλληλου για αναψυχή και υπαίθριες πολιτιστικές και εκθεσιακές χρήσεις.
Στις 10 Δεκεμβρίου 2020, πρόκειται να ανακοινωθούν από την κριτική επιτροπή οι 15 ομάδες, που θα κληθούν να υποβάλουν τις προτάσεις τους. Ο διαγωνισμός θα ξεκινήσει την 1η Φεβρουαρίου, οι προτάσεις θα υποβληθούν έως το τέλος Μάϊου, ενώ η επιλογή του πρώτου βραβείου από τη διεθνή κριτική επιτροπή θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2021.

Περισσότερες πληροφορίες: www.thessaloniki-confexpark.gr

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.