Πιλοτικό φωτοβολταϊκό πάρκο στην Ιόνια Οδό

Η εταιρεία "Νέα Οδός" ανέπτυξε το πρώτο πιλοτικό φωτοβολταϊκό πάρκο σε ανεκμετάλλευτα πρανή αυτοκινητοδρόμου στην Ιόνια Οδό και συγκεκριμένα στον Ανισόπεδο Κόμβο Μεσολογγίου.
Το φωτοβολταϊκό πάρκο, αποτελείται από τέσσερις εγκαταστάσεις, συνολικής δυναμικότητας 102kWp. Η εκτιμώμενη ετήσια παραγωγή είναι 153.000kWh και δύναται να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες 245 σωμάτων οδοφωτισμού τεχνολογίας led για ένα ολόκληρο έτος. Παράλληλα διερευνώνται και άλλες κατάλληλες, ανεκμετάλλευτες εκτάσεις εντός των έργων που διαχειρίζεται η εταιρεία, προκειμένου να υλοποιηθούν επιπλέον παρόμοιες εγκαταστάσεις.
Η εν λόγω δράση επιχειρεί να καλύψει μέρος των ενεργειακών αναγκών του έργου με καθαρή πράσινη ενέργεια από τον ήλιο, ενώ αποτελεί μια ακόμα ενέργεια μετατροπής της Ιόνιάς Οδού στον πλέον "πράσινο" αυτοκινητόδρομο της χώρας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ιόνια Οδός, είναι ο μόνος αυτοκινητόδρομος στην Ελλάδα που προσφέρει τη δυνατότητα φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, σε όλο το μήκος του, σε όλους τους Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (Σ.Ε.Α.), σχεδόν ανά 30 χιλιόμετρα, με τον κάθε φορτιστή να έχει τη δυνατότητα φόρτισης έως και 3 οχημάτων ταυτόχρονα.

 

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.