Ηλιοπροστασία και αισθητική αναβάθμιση κτιρίων με σύνθετα πάνελ αλουμίνιου etalbond®

Η σκίαση και η ηλιοπροστασία των κτιρίων αποτελεί σημαντικό ρόλο στη σύγχρονη αρχιτεκτονική, καθώς συμβάλλει στην εξοικονόμηση ενέργειας, στην ολική ενεργειακή αναβάθμισή τους και στην  ελεγχόμενη πρόσβαση του φυσικού φωτός. Τα χαρακτηριστικά αυτά εξασφαλίζουν άνεση και συνολική βελτίωση του περιβάλλοντος διαβίωσης για τους ενοίκους ενώ, παράλληλα, συνεισφέρουν στην ενεργειακή απόδοση του κτιρίου. Τα Σύνθετα Πάνελ Αλουμινίου etalbond®, σε μορφή σκιαδίων, προσφέρουν αισθητική αναβάθμιση του υφιστάμενου ή νέου κτιρίου, είναι διαθέσιμα σε μια ευρεία γκάμα χρωμάτων, σε διάφορα σχήματα και διάτρητα πάνελ. Επιπλέον έχουν εξαιρετική αντοχή στην ακτινοβολία UV, διατηρώντας το χρώμα σε βάθος χρόνου, ενώ παράλληλα είναι εύκολα στην τοποθέτηση τους.

Ένα αξιοσημείωτο παράδειγμα είναι το κτίριο γραφείων «UCN Kolding» στη Δανία σχεδιασμένο από το αρχιτεκτονικό γραφείο Cubo Arkitekter. Για την του, επιλέχθηκε το βραδύκαυστο etalbond® FR σε χρώμα Silver White Metallic. Τα γεωμετρικά σχήματα σε συνδυασμό με τα διάτρητα πάνελ δημιουργούν μια εντυπωσιακή πρόσοψη. Το κτίριο γραφείων «Alia Combo» στη Λιθουανία, «ντυμένο» με etalbond® FR σε Apple Silver απόχρωση, χαρακτηρίζεται από την αρμονία και τη σύνδεση της πόλης με τη φύση. Για την κατασκευή του, χρησιμοποιήθηκαν οι πιο πρόσφατες. τεχνολογικές λύσεις ανακαινίζοντας την παλιά δομή σε νέα. Χτισμένο δίπλα στον ποταμό Νέμαν, και στην καταπράσινη πλαγία του Κάουνας, ήταν το ιδανικό υλικό για την προστασία από τον ήλιο και αισθητική βελτίωση του κτιρίου αλλά και για την ανεμπόδιστη θέα για τους επισκέπτες.

Η Elval Colour μένει πάντα πιστή στο όραμα και τις αξίες της, με διαδικασίες παραγωγής και προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον. Εστιάζει στην καινοτομία, στις ανάγκες της αγοράς και στη συνεχή βελτίωση ώστε να υπερβαίνει τις προσδοκίες των πελατών της σε θέματα ποιότητας, χρόνων παράδοσης και κόστους.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.