Εξαιρετικά επίκαιρο το νέο βιβλίο του Αγαπητού Ξάνθη, βιωσιμότητα και τουρισμός σε πρώτο πλάνο

Στο νέο βιβλίο του με τίτλο "Η Τουριστική ανάπτυξη και τα ηθικά διλήμματά της – Μία εφαρμογή στο νησί των Ιπποτών", ο συγγραφέας Αγαπητός Ξάνθης προσπαθεί να αναδείξει το ηθικό δίλημμα που προκύπτει μέσα από την ανάπτυξη του τουρισμού στο νησί της Ρόδου και την ταυτόχρονη ανάγκη για μια πιο οικολογική σκέψη όλων των δρώντων, ώστε να επιτευχθεί μία σχετική ισορροπία.
Το βιβλίο πραγματεύεται την ανάγκη για ισορροπία μεταξύ φύσης και ανθρώπου και συγκεκριμένα, τουρισμού και επιχειρηματικότητας, καθιστώντας σαφές ότι δεν μπορεί να κυριαρχήσει το οικονομικό συμφέρον σε απώθηση της κοινωνικής δικαιοσύνης, του πολιτισμού και του περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Ακόμη και στο πεδίο του τουρισμού η αειφόρος ανάπτυξη οφείλει να βρει τη θέση της στη χρυσή τομή μεταξύ επιχειρηματικότητας, τεχνολογίας και οικολογίας, μέσα από τη διαπαιδαγώγηση των πράξεων μας για ένα πιο βιώσιμο μέλλον.
Το βιβλίο επιχειρεί να δώσει απαντήσεις σχετικά με την προσέγγιση του ζητήματος αυτού, δίνοντας ταυτόχρονα και κάποιες λύσεις για το ήδη υπάρχον μοντέλο τουρισμού στο νησί, κρατώντας σταθερές τις αξίες των 5Π (παιδεία, πολιτισμός, περιβάλλον, ποιότητα, πολιτική).
Το βιβλίο έχει εκδοθεί από τον εκδοτικό οίκο Παπαζήση και ανήκει σε μία σειρά βιβλίων, την επιμέλεια των οποίων έχει αναλάβει ο αν. καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Σωτήρης Ντάλης.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.